Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl Fotografie en tekst Sat, 10 Mar 2018 11:50:19 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 https://www.zutphenspersbureau.nl/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Logo-ZPB_zonder_streep764-32x32.png Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl 32 32 Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/02/25/stem_gelders_nieuwsfoto/ Sun, 25 Feb 2018 16:48:52 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3154 Vanaf vandaag is de Gelders Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan t/m  zaterdag 17 maart een stem uitbrengen tijdens de foto expositie bij Foto21 Bredevoort. Ook kan het publiek tot die datum een stem uitbrengen op de website van De Gelderlander: Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 […]

Het bericht Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vanaf vandaag is de Gelders Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan t/m  zaterdag 17 maart een stem uitbrengen tijdens de foto expositie bij Foto21 Bredevoort. Ook kan het publiek tot die datum een stem uitbrengen op de website van De Gelderlander:

Stem hier voor de Gelders Nieuwsfoto 2017

Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 euro ter beschikking aan de winnende fotograaf en zorgt voor de prijs van een stemmer uit het publiek. Onder de deelnemers aan de stemming voor de publieksprijs in de musea en online wordt een spiegelreflex camera verloot. De Canon EOS 1300D, met lens 18-55 mm, tas en geheugenkaart.

Gelders Nieuwsfoto 2017

Dinsdag 20 maart 2018 vindt de prijsuitreiking Gelderse Nieuws Foto 2017 plaats. Fotojournalisten en nieuwsfotografen stuurden hun beste nieuwsfoto’s in om mee te dingen naar een prestigieuze vakjuryprijs, een publieksprijs, een kinderjuryprijs en de reportageprijs. Gelderse Nieuws Foto  wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland.

Dit jaar hebben 37 persfotografen in totaal 318 foto’s ingestuurd. Deze foto’s zijn in 2017 in de media verschenen, zijn in Gelderland gemaakt en hebben een Gelders nieuwsitem als onderwerp.

Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur.

Een week later fotografeerde hij voor dezelfde krant het Simeonkwartet, dat in de Buitensociëteit Canto Ostinato in de vorm van een ligconcert uitvoerde. Het beeld van pianiste Esther Scheerder met het liggende publiek werd genomineerd in de categorie kunst, cultuur en entertainment.

Vakjury

De vakjury wordt voorgezeten door Wouke van Scherrenburg. De andere juryleden zijn de journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Flip Franssen en Roel Rozenburg. De vakjuryprijs wordt ter beschikking gesteld door provincie Gelderland en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

De vakjury kiest drie nominaties in de categorieën:

• Algemeen nieuws • Kunst, cultuur en entertainment • Human interest • Natuur • Portret • Sport. Per categorie wordt een winnaar gekozen en uit deze selectie volgt de uiteindelijke winnaar van Gelderse Nieuws Foto 2017.

Reportage

Alle fotografen die een foto inzenden voor de Gelderse Nieuws Foto kunnen ook deelnemen aan de reportageprijs. Dit jaar zijn er 25 reportages ingezonden waaruit de vakjury de winnaar selecteert. De prijs bestaat uit een opdracht van de provincie Gelderland voor een fotoreportage ter waarde van 2.000 euro.

 

Het bericht Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Word zelf nieuws https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/02/25/word-zelf-nieuws/ Sun, 25 Feb 2018 15:22:27 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3145 Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuws in de krant komt? En wanneer is nieuws ook echt nieuws? Wil je ook meer opvallen in de media, doe dan mee aan de workshop free publicity/persberichten schrijven. Je leert een persbericht opstellen, wanneer je dat het beste kunt versturen en aan wie. In één middag legt journalist […]

Het bericht Word zelf nieuws verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Journalist Fiona de Heus geeft de workshop over persberichten schrijven en free publicity. Foto Patrick van Gemert (Zutphens Persbureau)Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuws in de krant komt? En wanneer is nieuws ook echt nieuws? Wil je ook meer opvallen in de media, doe dan mee aan de workshop free publicity/persberichten schrijven.

Je leert een persbericht opstellen, wanneer je dat het beste kunt versturen en aan wie. In één middag legt journalist Fiona de Heus van Zutphens Persbureau je uit hoe. De workshop is op vrijdagmiddag 23 maart van 14.00 tot 16.30 uur bij Zutphens Persbureau.

De workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een persbericht verstuurt of wil gaan versturen, voor bijvoorbeeld verenigingen, bedrijven en organisaties. De middag kost 75 euro per persoon (excl. 21 procent btw).

Beperkt aantal plaatsen – Meld je meteen aan

Het bericht Word zelf nieuws verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Helder (led)licht https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/02/16/helder-ledlicht/ Fri, 16 Feb 2018 14:14:22 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3134 Zutphens Persbureau is overgestapt op ledverlichting: duurzamer, zuiniger en heerlijk rustig aan de ogen. Toen één lamp moest worden vervangen, vonden we het een goed moment om verder te gaan met ledverlichting. Het past bij ons bedrijf. We zijn milieubewust, energiezuinig en we rectclen doen we ook: we blijven de letters van het alfabet zo […]

Het bericht Helder (led)licht verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zutphens Persbureau is overgestapt op ledverlichting: duurzamer, zuiniger en heerlijk rustig aan de ogen. Toen één lamp moest worden vervangen, vonden we het een goed moment om verder te gaan met ledverlichting. Het past bij ons bedrijf. We zijn milieubewust, energiezuinig en we rectclen doen we ook: we blijven de letters van het alfabet zo vaak mogelijk hergebruiken.

Het bericht Helder (led)licht verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Dubbele nominatie GNF2017 https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/02/06/dubbele-nominatie-gnf2017/ Tue, 06 Feb 2018 06:54:21 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3119 Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur. Een week later fotografeerde […]

Het bericht Dubbele nominatie GNF2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur.

Een week later fotografeerde hij voor dezelfde krant het Simeonkwartet, dat in de Buitensociëteit Canto Ostinato in de vorm van een ligconcert uitvoerde. Het beeld van pianiste Esther Scheerder met het liggende publiek werd genomineerd in de categorie kunst.

37 fotografen

In totaal hebben dit jaar 37 fotografen 318 foto’s ingestuurd. Daarin zitten 25 reportages. De jury koos per categorie 3 nominaties en daarvan één winnaar. Uit de zes categoriewinnaars wordt de Gelderse Nieuwsfoto 2017 gekozen. Daarnaast kiest de jury nog 12 eervolle vermeldingen. In totaal werden er 30 foto’s geselecteerd. Deze 30 foto’s komen op tentoonstellingen te hangen in het Provinciehuis in Arnhem, bij CODA Museum in Apeldoorn en bij Foto21 in Bredevoort. Ook worden ze binnenkort op de websites van De Gelderlander en De Stentor gepresenteerd. Hieruit kan het publiek en de kinderjury ook een winnaar kiezen. Uit de ingezonden reportages koos de jury 3 nominaties en ook één winnaar.

De winnaars worden bekend gemaakt, nadat ook het publiek en de kinderjury hebben gekozen, tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 20 maart in het Provinciehuis in Arnhem.

 

Het bericht Dubbele nominatie GNF2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Krantenfoto nabestellen? https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/01/15/krantenfoto-nabestellen/ Mon, 15 Jan 2018 10:48:06 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3099 Heb jij een leuke foto in de krant zien staan die door ons is gemaakt? Via Oypo zijn onze nieuwsfoto’s makkelijk na te bestellen. Het grote voordeel van bestellen via Oypo is dat het ook mogelijk is om via Ideal te betalen. Alle foto’s die we vanaf januari 2013 voor De Stentor hebben gemaakt, dus ook de foto’s die niet […]

Het bericht Krantenfoto nabestellen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Heb jij een leuke foto in de krant zien staan die door ons is gemaakt? Via Oypo zijn onze nieuwsfoto’s makkelijk na te bestellen. Het grote voordeel van bestellen via Oypo is dat het ook mogelijk is om via Ideal te betalen. Alle foto’s die we vanaf januari 2013 voor De Stentor hebben gemaakt, dus ook de foto’s die niet in de krant hebben gestaan, zijn hier te vinden. Je kunt zelf kiezen hoe je de foto zou willen hebben, bijvoorbeeld op een shirt of een koffiemok, maar natuurlijk ook als een mooie afdruk op elk gewenst formaat of als digitaal bestand. Leuk om te hebben en leuk om cadeau te geven.  Neem gerust een kijkje!

Op de foto, belangstellenden  tijdens de torenbeklimming van de St. Janskerk / Nieuwstadskerk in Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

 

Het bericht Krantenfoto nabestellen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Nieuwjaarsduik https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/01/08/nieuwjaarsduik-3/ Mon, 08 Jan 2018 08:41:11 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3095 Ruim 100 mensen trotseerden zondag de Siberische koude voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik in Bronsbergen. Om precies twee uur liepen de bikkels het frisse water van de recreatieplas in. Rotaryclub RIO aan de IJssel organiseerde voor de derde keer dit spetterende evenement om geld in te zamelen voor het Water voor Water project. Foto: Patrick van […]

Het bericht Nieuwjaarsduik verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Ruim 100 mensen trotseerden zondag de Siberische koude voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik in Bronsbergen. Om precies twee uur liepen de bikkels het frisse water van de recreatieplas in. Rotaryclub RIO aan de IJssel organiseerde voor de derde keer dit spetterende evenement om geld in te zamelen voor het Water voor Water project.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Nieuwjaarsduik verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Het jaar 2017 in beeld https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/01/02/jaaroverzicht-2017/ Tue, 02 Jan 2018 07:33:49 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3087 Het jaaroverzicht van 2017 in beeld, gemaakt door Patrick van Gemert.

Het bericht Het jaar 2017 in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>

Het jaaroverzicht van 2017 in beeld, gemaakt door Patrick van Gemert.

Het bericht Het jaar 2017 in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Gelukkig nieuw cursusjaar https://www.zutphenspersbureau.nl/2017/12/27/gelukkig-nieuw-cursusjaar/ Wed, 27 Dec 2017 10:54:53 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3081 Zin om in het nieuwe jaar nieuwe kennis op te doen, waarmee je jezelf en je bedrijf vooruit helpt? Bij ons start op 23 januari weer een basiscursus fotografie (zes dinsdagavonden, om de week) en herhalen we de reeks workshops persberichten schrijven, LinkedIn, Facebook en WordPress voor beginners. Alle informatie vind je via onderstaande links: […]

Het bericht Gelukkig nieuw cursusjaar verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zin om in het nieuwe jaar nieuwe kennis op te doen, waarmee je jezelf en je bedrijf vooruit helpt? Bij ons start op 23 januari weer een basiscursus fotografie (zes dinsdagavonden, om de week) en herhalen we de reeks workshops persberichten schrijven, LinkedIn, Facebook en WordPress voor beginners. Alle informatie vind je via onderstaande links:

 

Het bericht Gelukkig nieuw cursusjaar verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Fijne feestdagen https://www.zutphenspersbureau.nl/2017/12/22/fijne-feestdagen-3/ Fri, 22 Dec 2017 14:02:37 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3073 Het team van Zutphens Persbureau wenst u prettige feestdagen en een gelukkig en succesvol 2018!

Het bericht Fijne feestdagen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Het team van Zutphens Persbureau wenst u prettige feestdagen en een gelukkig en succesvol 2018!

Het bericht Fijne feestdagen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Onder water in het Leeuwenhuisje https://www.zutphenspersbureau.nl/2017/11/29/onderwater-in-het-leeuwenhuisje/ Wed, 29 Nov 2017 20:41:04 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3012 Maak kennis met de onderwaterwereld van Zutphen: fotograaf Patrick van Gemert toont vanaf 6 december in het Leeuwenhuisje een selectie van onderwaterfoto’s die hij in de omgeving van Zutphen heeft gemaakt. Veel mensen hebben geen idee van wat er zich onder het wateroppervlak van bijvoorbeeld het Bronsbergenmeer afspeelt. Prachtige onderwaterlandschappen, verrassende vissen, ijskoude duikers en de […]

Het bericht Onder water in het Leeuwenhuisje verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Maak kennis met de onderwaterwereld van Zutphen: fotograaf Patrick van Gemert toont vanaf 6 december in het Leeuwenhuisje een selectie van onderwaterfoto’s die hij in de omgeving van Zutphen heeft gemaakt. Veel mensen hebben geen idee van wat er zich onder het wateroppervlak van bijvoorbeeld het Bronsbergenmeer afspeelt. Prachtige onderwaterlandschappen, verrassende vissen, ijskoude duikers en de magische waterspiegel.

Het Leeuwenhuisje is woensdag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur en op zondag van 12.30 tot 16.30 uur.  Bezoekers kunnen hun eigen fotowerk ook meenemen om te bespreken en ideeën uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie. Gratis toegang. De foto’s zijn ook te koop.

Leeuwenhuisje, Rijkenhage 1, 7201 LP Zutphen.

Het bericht Onder water in het Leeuwenhuisje verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>