Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl Fotografie en tekst Wed, 19 Sep 2018 12:20:10 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://www.zutphenspersbureau.nl/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Logo-ZPB_zonder_streep764-32x32.png Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl 32 32 Afghan Box Camera https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/09/03/afghan-box-camera/ Mon, 03 Sep 2018 19:12:14 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3405 Patrick fotografeert al sinds 1999 digitaal, voor onze opdrachtgevers is het van belang dat we snel kunnen aanleveren. Maar de liefde voor de analoge fotografie blijft. Hij fotografeert regelmatig met zijn oude Mamiya RB67 en tijdens zijn laatste vakantie ging er alleen maar een Horizon 202 camera met een paar rolletjes film mee in zijn […]

Het bericht Afghan Box Camera verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Patrick fotografeert al sinds 1999 digitaal, voor onze opdrachtgevers is het van belang dat we snel kunnen aanleveren. Maar de liefde voor de analoge fotografie blijft. Hij fotografeert regelmatig met zijn oude Mamiya RB67 en tijdens zijn laatste vakantie ging er alleen maar een Horizon 202 camera met een paar rolletjes film mee in zijn koffer.

Ibiza

Tijdens een eerdere trip naar Ibiza ontmoette hij een fotografe die op Las Dalias portretten maakte met een Afghaanse camera, zeg maar een kist met een lens en een ingebouwde donkere kamer.  Deze manier van fotograferen sprak hem erg aan en hij nam zich voor om ooit zelf zo’n camera te gaan bouwen. Hij had de tekening al klaar liggen toen hij tijdens World Press Photo in Zutphen Roel Fokken tegen het lijf liep. Roel had nog een originele straatcamera staan die hij wel wilde verkopen. Inmiddels hoort de camera bij de verzameling van Patrick, is de camera opgeknapt en zijn de eerste testfoto’s gemaakt. Binnenkort zullen we de eerste echte resultaten met jullie delen.

Het bericht Afghan Box Camera verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/09/03/training-persberichten-schrijven/ Mon, 03 Sep 2018 18:49:01 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3406 Om als bedrijf, vereniging of stichting je nieuws of activiteiten in de media te krijgen, kun je een persbericht naar de redactie te sturen. Een redactie kan niet elk persbericht gebruiken. Maar je kunt als maker van het persbericht je slagingskansen wel verbeteren. Hoe je dat doet leer je in onze training Persberichten schrijven op […]

Het bericht Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Om als bedrijf, vereniging of stichting je nieuws of activiteiten in de media te krijgen, kun je een persbericht naar de redactie te sturen. Een redactie kan niet elk persbericht gebruiken. Maar je kunt als maker van het persbericht je slagingskansen wel verbeteren. Hoe je dat doet leer je in onze training Persberichten schrijven op 5 oktober.

Hoe schrijf je een persbericht? Wat zet je er in? Wat zet je er niet in? Waar moet je rekening mee houden? Wanneer verstuur je wat? En hoe? Journalist Fiona de Heus van Zutphens Persbureau legt in één middag uit hoe. De workshop is op vrijdagmiddag 5 oktober van 14.00 tot 16.30 uur bij Zutphens Persbureau.

Voor wie

De workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een persbericht verstuurt of wil gaan versturen, zoals verenigingen, bedrijven en organisaties. Kosten voor deze middag zijn 75 euro per persoon (excl. 21 procent btw). Na je betaling is je inschrijving definitief.

Direct inschrijven

Het bericht Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/08/31/fotocursus-september-nieuwe-februari/ Fri, 31 Aug 2018 14:12:46 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3393 De nieuwe basiscursus fotografie die op dinsdagavond 4 september start was al snel uitverkocht. Maar niet getreurd: je kunt je nu inschrijven voor de daaropvolgende. Op 5 februari start weer een groep met de basiscursus fotografie. Lees hier alle informatie en schrijf je meteen in:

Het bericht Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De nieuwe basiscursus fotografie die op dinsdagavond 4 september start was al snel uitverkocht. Maar niet getreurd: je kunt je nu inschrijven voor de daaropvolgende. Op 5 februari start weer een groep met de basiscursus fotografie. Lees hier alle informatie en schrijf je meteen in:

Fotocursus start 5 februari 2019

Het bericht Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/08/06/leer-betere-fotos-maken-cursus-vanaf-4-september/ Mon, 06 Aug 2018 16:27:16 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3347 Geïnspireerd geraakt door World Press Photo? Leer zelf (betere) foto’s maken. Vanaf 4 september geeft Patrick weer de basiscursus fotografie. Dit is zes avonden (om de week) in een kleine groep. Er zijn nog plaatsen. Met informatie en aanmelden: Basiscursus fotografie. Start 4 september 2018

Het bericht Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Geïnspireerd geraakt door World Press Photo? Leer zelf (betere) foto’s maken. Vanaf 4 september geeft Patrick weer de basiscursus fotografie. Dit is zes avonden (om de week) in een kleine groep. Er zijn nog plaatsen.

Met informatie en aanmelden:

Basiscursus fotografie. Start 4 september 2018

Het bericht Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Dit was World Press Photo Zutphen 2018 https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/08/01/was-world-press-photo-zutphen-2018/ Wed, 01 Aug 2018 18:41:11 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3340 World Press Photo was dit jaar opnieuw in Zutphen. We zijn er trots op mede-organisator te zijn van dit geweldige event dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Dit jaar spraken twee winnaars, Carla Kogelman en Jasper Doest, in Zutphen over hun werk. In de credokapel toonden we in samenwerking met de vereniging Fotografica aan de hand […]

Het bericht Dit was World Press Photo Zutphen 2018 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
World Press Photo was dit jaar opnieuw in Zutphen. We zijn er trots op mede-organisator te zijn van dit geweldige event dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Dit jaar spraken twee winnaars, Carla Kogelman en Jasper Doest, in Zutphen over hun werk. In de credokapel toonden we in samenwerking met de vereniging Fotografica aan de hand van tientallen fototoestellen De geschiedenis van de fotocamera. Filmhuis Luxor draaide films over fotografie. De fluisterboten en stadswandelingen combineerden hun aanbod met een bezoek aan de tentoonstelling.

Onder de vlag van Fotozomer Zutphen waren tegelijkertijd ook elders in de stad foto-exposities: van Jessica Lepper in het stadhuis, van De Zutphense in de Witte Vleugel, van Merijn Bisschops in Dat Bolwerck en van Zoom In bij 25 winkels in de binnenstad.

Doordat we World Press Photo dit jaar al vóór de schoolvakantie konden openen, konden we ook het voortgezet onderwijs uitnodigen. Vier scholen, de Praktijkschool, het Isendoorn, het Baudartius College en het Stedelijk, maakten daar gebruik van. Patrick van Gemert gaf aan meerdere groepen gastlessen over fotojournalistiek en ethiek voordat ze de foto’s zelf gingen bekijken.

Een terugblik op deze ruim drie intense fotoweken zie je hier:

World Press Photo 2018 Zutphen
 

 

Het bericht Dit was World Press Photo Zutphen 2018 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Laatste dagen: World Press Photo tot en met zondag https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/07/27/laatste-dagen-world-press-photo-tot-en-zondag/ Fri, 27 Jul 2018 06:31:31 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3330 Nog een paar dagen is World Press Photo in Zutphen te zien. De tentoonstelling is geopend tot en met zondag 29 juli. In de Walburgiskerk is het nog koel, ondanks de tropische hitte buiten, en betalende bezoekers trakteert stichting Zutphen: Doen! aanstaande zaterdag nogmaals op een ijsje van Talamini. De spontane actie afgelopen weekend was […]

Het bericht Laatste dagen: World Press Photo tot en met zondag verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Nog een paar dagen is World Press Photo in Zutphen te zien. De tentoonstelling is geopend tot en met zondag 29 juli. In de Walburgiskerk is het nog koel, ondanks de tropische hitte buiten, en betalende bezoekers trakteert stichting Zutphen: Doen! aanstaande zaterdag nogmaals op een ijsje van Talamini. De spontane actie afgelopen weekend was een groot succes. Aanstaande zaterdag staat de ijscokar tussen 12.00 en 17.00 uur voor de kerk.

Fotobijschrift: De coole ijsactie bij World Press Photo vond zaterdag gretig aftrek. Aankomende zaterdag trakteert stichting Zutphen: Doen! de betalende bezoekers weer op ijs. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Openstelling World Press Photo:

·       Tentoonstellingsperiode: vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018

·       Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur

·       Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het entreebewijs geeft toegang tot zowel World Press Photo als De geschiedenis van de fotocamera en de tentoonstelling De verbondsbrieven van 1418 en de geboorte van het Gelders Parlement.

Het bericht Laatste dagen: World Press Photo tot en met zondag verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/07/02/jasperdoest/ Mon, 02 Jul 2018 18:17:37 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3301 Jasper Doest is een van de drie Nederlandse fotografen die dit jaar in de prijzen viel bij World Press Photo. Hij kreeg de tweede prijs in de categorie natuur voor zijn serie over de makaken (sneeuwapen) in Japan. Op woensdagavond 11 juli geeft hij een lezing over zijn werk in Zutphen. Kaarten à 12,50 euro […]

Het bericht Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Jasper Doest is een van de drie Nederlandse fotografen die dit jaar in de prijzen viel bij World Press Photo. Hij kreeg de tweede prijs in de categorie natuur voor zijn serie over de makaken (sneeuwapen) in Japan. Op woensdagavond 11 juli geeft hij een lezing over zijn werk in Zutphen. Kaarten à 12,50 euro kunnen worden besteld op www.worldpressphotozutphen.nl.

Vroeger werden de sneeuwapen in Japan vereerd als de heilige bemiddelaars tussen goden en mensen. Nu ze aan de mens gewend zijn geraakt worden ze vaak gezien als plaag. Ze zijn weliswaar officieel beschermd, toch mogen ze getraind worden voor entertainment. Mensen behandelen ze als kinderen, kleden ze aan en treden met ze op.

Relatie

Toen Doest elf jaar geleden voor de eerste keer de sneeuwapen bezocht in Joshin’etsukogen National Park, op het eiland Honshu, raakte hij erdoor geboeid. Hij zag hoe hun mimiek en hun gedrag overeen kwamen met die van mensen. Met zijn serie hoopt hij bij te dragen aan het behoud van de soort en zijn leefomgeving. „Ik hoop dat het project wordt begrepen als een verhaal over de relatie tussen mensen en alle andere wezen waarmee we deze planeet delen”, verklaarde hij tegenover Canon.

Natuurbehoud

Het werk van Doest omvat natuurbehoud en reisverhalen. Hij is een Nederlandse ambassadeur van het WNF en lid van de ‘International League of Conservation Photographers (iLCP). Zijn foto’s zijn meerdere keren bekroond en dikwijls te zien in onder andere National Geographic, GEO en Smithsonian Magazine.

Lezing

Op 11 juli geeft Doest een lezing in het auditorium van de Musea Zutphen, tegenover de Walburgiskerk aan het ’s Gravenhof. De ingang bevindt zich onder de schelpenkoepel. Tijdens zijn lezing vertelt hij over zijn werk en beantwoordt hij vragen. Het entreebewijs voor de lezing geeft ook toegang tot de tentoonstelling.

Het bericht Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Basiscursus fotografie vanaf 4 september https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/07/02/basiscursus-fotografie-vanaf-4-september/ Mon, 02 Jul 2018 17:50:59 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3299 Hoe tevreden ben jij over je (vakantie)foto’s? Een goede foto maak je door de juiste combinatie van techniek en compositie. Wil je ook meer uit je camera halen? Schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie, onder leiding van Patrick van Gemert. Op dinsdag 4 september 2018 begint een nieuwe cursus. Deze vindt plaats op 6 dinsdagavonden. Onder andere de volgende […]

Het bericht Basiscursus fotografie vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Hoe tevreden ben jij over je (vakantie)foto’s? Een goede foto maak je door de juiste combinatie van techniek en compositie. Wil je ook meer uit je camera halen? Schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie, onder leiding van Patrick van Gemert. Op dinsdag 4 september 2018 begint een nieuwe cursus. Deze vindt plaats op 6 dinsdagavonden.

Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • camera’s
  • objectieven
  • diafragma en sluitertijd
  • flitsen
  • compositie

De cursusavonden zijn in de fotostudio aan de Bettinkhorst in Zutphen op de dinsdagen: 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober en 13 november 2018.

Het maximale aantal deelnemers bedraagt 6 personen. De kosten bedragen 205,79 euro excl. btw (249 euro incl. btw).

Het bericht Basiscursus fotografie vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
World Press Photo opnieuw naar Zutphen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/06/12/world-press-photo-opnieuw-naar-zutphen-2/ Tue, 12 Jun 2018 19:44:09 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3283 Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is […]

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen

World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is opgenomen waar de foto’s worden geëxposeerd. We zijn er trots op dat we als een van de initiatiefnemers betrokken zijn bij de organisatie van dit evenement.

De internationale topfotografie en de allure van onze stad blijken een geslaagde combinatie. De afgelopen jaren bezochten steeds rond de tienduizend mensen de tentoonstelling. Het is de vierde keer dat de tentoonstelling Zutphen aan doet. Een grote groep vrijwilligers spant zich hier elk jaar weer voor in.

Reinaldo Schemidt

In april koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de winnende foto van Reinaldo Schemidt uit Venezuela. Hij fotografeerde José Víctor Salazar Balza toen die vlam vatte tijdens gevechten met de oproerpolitie bij een protest tegen president Maduro in Caracas.

World Press Photo toont al sinds 1955 de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het jaar voorafgaand aan de wedstrijd. In verschillende categorieën worden winnaars aangewezen alsmede een ‘overall’ winnaar. Deze iconische foto’s herinneren mensen zich vaak jarenlang. Zoals de winnende foto in 1973 van het napalmmeisje in Vietnam, gemaakt door Nick Ut. Dankzij het werk van deze fotografen blijven heftige gebeurtenissen en misstanden in de wereld niet ongezien.

De tentoonstelling bevat niet alleen foto’s van hard nieuws, ook van hedendaagse kwesties, mensen,  dagelijks leven, natuur, sport, reportage en langetermijnprojecten.

Openstelling:

  • Tentoonstellingsperiode: vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018
  • Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur
  • Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

World Press Photo Zutphen wordt georganiseerd door Stichting Zutphen: Doen! en is mede mogelijk dankzij de VIP-sponsors Print2Pack, SOBZ, Achterhoek Nieuws, Rabobank en 1-Alert Flexgroup, en de sponsors Arriva bus- en treinvervoer, Auxzenze ICT oplossingen, Bonsen Reuling accountants-belastingadviseurs, Crystal Park New Media, Dijkman Bouw BV, Eijerkamp Wonen & Slapen, Hampshire Hotels, JPR Advocaten, Qlip, Spar City en Thoma Post makelaars en een subsidie van de gemeente Zutphen.

www.worldpressphotozutphen.nl

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Aangepast privacybeleid https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/24/aangepast_privacybeleid/ Thu, 24 May 2018 19:07:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3262 Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen. Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt […]

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen.

Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk zal worden behandeld. De verwerking van  persoonsgegevens gebeurt op een manier die aansluit op de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en AVG.
Ons privacybeleid kunt u hier inzien.

Foto: Het pand van de Europese Commissie in Brussel. 2005 Patrick van Gemert / Zutphens Persbureau

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>