Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl Fotografie en tekst Tue, 12 Jun 2018 19:44:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 https://www.zutphenspersbureau.nl/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Logo-ZPB_zonder_streep764-32x32.png Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl 32 32 World Press Photo opnieuw naar Zutphen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/06/12/world-press-photo-opnieuw-naar-zutphen-2/ Tue, 12 Jun 2018 19:44:09 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3283 Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is […]

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen

World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is opgenomen waar de foto’s worden geëxposeerd. We zijn er trots op dat we als een van de initiatiefnemers betrokken zijn bij de organisatie van dit evenement.

De internationale topfotografie en de allure van onze stad blijken een geslaagde combinatie. De afgelopen jaren bezochten steeds rond de tienduizend mensen de tentoonstelling. Het is de vierde keer dat de tentoonstelling Zutphen aan doet. Een grote groep vrijwilligers spant zich hier elk jaar weer voor in.

Reinaldo Schemidt

In april koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de winnende foto van Reinaldo Schemidt uit Venezuela. Hij fotografeerde José Víctor Salazar Balza toen die vlam vatte tijdens gevechten met de oproerpolitie bij een protest tegen president Maduro in Caracas.

World Press Photo toont al sinds 1955 de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het jaar voorafgaand aan de wedstrijd. In verschillende categorieën worden winnaars aangewezen alsmede een ‘overall’ winnaar. Deze iconische foto’s herinneren mensen zich vaak jarenlang. Zoals de winnende foto in 1973 van het napalmmeisje in Vietnam, gemaakt door Nick Ut. Dankzij het werk van deze fotografen blijven heftige gebeurtenissen en misstanden in de wereld niet ongezien.

De tentoonstelling bevat niet alleen foto’s van hard nieuws, ook van hedendaagse kwesties, mensen,  dagelijks leven, natuur, sport, reportage en langetermijnprojecten.

Openstelling:

  • Tentoonstellingsperiode: vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018
  • Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur
  • Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

World Press Photo Zutphen wordt georganiseerd door Stichting Zutphen: Doen! en is mede mogelijk dankzij de VIP-sponsors Print2Pack, SOBZ, Achterhoek Nieuws, Rabobank en 1-Alert Flexgroup, en de sponsors Arriva bus- en treinvervoer, Auxzenze ICT oplossingen, Bonsen Reuling accountants-belastingadviseurs, Crystal Park New Media, Dijkman Bouw BV, Eijerkamp Wonen & Slapen, Hampshire Hotels, JPR Advocaten, Qlip, Spar City en Thoma Post makelaars en een subsidie van de gemeente Zutphen.

www.worldpressphotozutphen.nl

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Aangepast privacybeleid https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/24/aangepast_privacybeleid/ Thu, 24 May 2018 19:07:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3262 Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen. Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt […]

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen.

Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk zal worden behandeld. De verwerking van  persoonsgegevens gebeurt op een manier die aansluit op de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en AVG.
Ons privacybeleid kunt u hier inzien.

Foto: Het pand van de Europese Commissie in Brussel. 2005 Patrick van Gemert / Zutphens Persbureau

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/10/middag-wordpress-leren-werken-workshop-1-juni/ Thu, 10 May 2018 10:08:46 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3236 Wil je een WordPress-website bijhouden en wil je meer weten over het gebruik van de site, het plaatsen van berichten, pagina’s en foto’s, het aanpassen van het menu, widgets en plugins? Schrijf je dan in voor deze middag! Fiona geeft vrijdagmiddag 1 juni een workshop over het gebruik van WordPress (voor beginners) bij Zutphens Persbureau. […]

Het bericht In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Wil je een WordPress-website bijhouden en wil je meer weten over het gebruik van de site, het plaatsen van berichten, pagina’s en foto’s, het aanpassen van het menu, widgets en plugins? Schrijf je dan in voor deze middag!

Fiona geeft vrijdagmiddag 1 juni een workshop over het gebruik van WordPress (voor beginners) bij Zutphens Persbureau. De workshop duurt 2,5 uur (van 14.00 tot 16.30 uur). Vanaf 13.45 uur staat de koffie klaar.

Direct aanmelden

Het bericht In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Verslagen? https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/09/verslagen/ Wed, 09 May 2018 10:23:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3240 Een jaarverslag moet weliswaar cijfers bevatten, maar om goed verantwoording af te leggen kun je ook eens aan een andere vorm denken. In een mooi jasje, passend bij je (gewenste) uitstraling, met verhalen over het afgelopen jaar: interessante interviews met mensen die een belangrijke rol speelden, verslagen van gebeurtenissen, foto’s en video’s van hoogtepunten. Neem […]

Het bericht Verslagen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Een jaarverslag moet weliswaar cijfers bevatten, maar om goed verantwoording af te leggen kun je ook eens aan een andere vorm denken. In een mooi jasje, passend bij je (gewenste) uitstraling, met verhalen over het afgelopen jaar: interessante interviews met mensen die een belangrijke rol speelden, verslagen van gebeurtenissen, foto’s en video’s van hoogtepunten. Neem je publiek mee in jouw jaar aan de hand van levendige verhalen en creëer daarmee meer betrokkenheid.

En ja, natuurlijk kunnen wij je helpen om dat te realiseren. Bekijk bijvoorbeeld het jaarschrift 2017 van RCT Gelderland, waar Fiona de Heus deel uitmaakte van de redactie. Maak een (vrijblijvende) afspraak met ons om de mogelijkheden te onderzoeken.

Maak een afspraak

Het bericht Verslagen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Anemoonvis in beeld https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/04/30/anemoonvis-in-beeld/ Mon, 30 Apr 2018 15:00:47 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3205 Onze fotograaf Patrick van Gemert was de afgelopen week mee met een duiktrip naar Egypte. Samen met zijn duikmaten van de Zutphense duikvereniging Albacare heeft hij de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee mogen bewonderen. Naast de duikuitrusting ging natuurlijk ook zijn camera, compleet met onderwaterhuis mee op reis. Nu volgt de klus van het […]

Het bericht Anemoonvis in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Onze fotograaf Patrick van Gemert was de afgelopen week mee met een duiktrip naar Egypte. Samen met zijn duikmaten van de Zutphense duikvereniging Albacare heeft hij de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee mogen bewonderen. Naast de duikuitrusting ging natuurlijk ook zijn camera, compleet met onderwaterhuis mee op reis. Nu volgt de klus van het selecteren van alle gemaakte foto’s en het uitzoeken welke soort er op staat. De bekende Rode Zee Anemoonvis mocht natuurlijk niet ontbreken tussen de gemaakte foto’s, maar Patrick had ook een bijzondere ontmoeting met de Oceanische Witpunt haai, een prachtige vis om voor zijn lens te krijgen.

Meer van zijn foto’s zullen de komende tijd op zijn instagram pagina verschijnen, hier zijn ook onderwaterfoto’s te bekijken die in Nederland zijn gemaakt. Ook hier in ons koude kikkerlandje is het zeker de moeite waard om eens onder de waterspiegel te kijken.

Op de foto, de Rode zee anemoonvis, bijna net zo nieuwsgierig als de fotograaf zelf. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Anemoonvis in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Voorjaarskriebels https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/04/10/voorjaarskriebels/ Tue, 10 Apr 2018 11:29:06 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3185 Voorjaar, een prachtige periode om er op uit te trekken met de camera. In de natuur komt alles weer tot leven, de bomen krijgen weer blaadjes en overal schieten de bloemen weer uit de grond. De vogels fluiten je in de vroege ochtend wakker en de vlinders vliegen door de tuin. Langs de waterkant is […]

Het bericht Voorjaarskriebels verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Voorjaar, een prachtige periode om er op uit te trekken met de camera. In de natuur komt alles weer tot leven, de bomen krijgen weer blaadjes en overal schieten de bloemen weer uit de grond. De vogels fluiten je in de vroege ochtend wakker en de vlinders vliegen door de tuin. Langs de waterkant is er ook veel te zien, watervogels bouwen hun nesten en heel voorzichtig zie je de eerste vroege kuikentjes onder begeleiding van moeder al door het water zwemmen. Redenen genoeg om er op uit te trekken met de camera!

Geef ze de ruimte!

Als je al dat moois wilt gaan fotograferen, blijf dan wel een op afstand. Neem een wat langere lens mee, ga lekker in het zonnetje aan de waterkant zitten en geniet van al dat moois in de omgeving. Mocht een watervogel met haar kroost dichterbij komen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar geef ze wel de ruimte en ga zeker geen moeite doen om een kuikentje te aaien. Onze geur kan er voor zorgen dat de dierenmoeder haar kuiken verstoot.

 

Op de foto, jonge eendjes in de omgeving van de Piet Heinstraat in Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Voorjaarskriebels verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vrouwenwerk https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/03/27/vrouwenwerk/ Tue, 27 Mar 2018 19:41:36 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3275 Vrouw aan het werk. Over vrouwen en werk. Voor de onlangs verschenen Vrouw in de Regio interviewde Fiona verschillende vrouwen over werk. Twee vrouwen die zich inspannen voor “Honderd talentvolle vrouwen”, de voorzitter van “Women in Business” en de Zutphense wethouder die graag vrouwen met elkaar verbindt zodat ze elkaar kunnen versterken.

Het bericht Vrouwenwerk verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vrouw aan het werk. Over vrouwen en werk. Voor de onlangs verschenen Vrouw in de Regio interviewde Fiona verschillende vrouwen over werk. Twee vrouwen die zich inspannen voor “Honderd talentvolle vrouwen”, de voorzitter van “Women in Business” en de Zutphense wethouder die graag vrouwen met elkaar verbindt zodat ze elkaar kunnen versterken.

Het bericht Vrouwenwerk verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Deadline https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/03/23/deadline/ Fri, 23 Mar 2018 14:38:44 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3176 De gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd spannend, natuurlijk voor de partijen op de kieslijst, maar ook voor de media. Onze fotograaf Patrick van Gemert mocht voor De Stentor de uitslagenavond in Brummen en Zutphen in beeld brengen en had een harde deadline meegekregen, om middernacht moesten de foto’s uiterlijk binnen zijn op de redactie. In Brummen kwamen de […]

Het bericht Deadline verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd spannend, natuurlijk voor de partijen op de kieslijst, maar ook voor de media. Onze fotograaf Patrick van Gemert mocht voor De Stentor de uitslagenavond in Brummen en Zutphen in beeld brengen en had een harde deadline meegekregen, om middernacht moesten de foto’s uiterlijk binnen zijn op de redactie. In Brummen kwamen de uitslagen vlot binnen en kon hij zijn gemaakte beelden snel naar de redactie van De Stentor versturen. Na het verzenden direct richting Zutphen waar in de Burgerzaal de deelnemende partijen op een groot scherm de uitslagen volgden. Inmiddels was het duidelijk dat Groen Links de grote winnaar zou zijn in Zutphen en kon Patrick zeven minuten voor de deadline toch nog de blijdschap bij de winnende partij vereeuwigen, vijf  minuten later was het beeld binnen op de redactie van De Stentor en de volgende morgen stond één van zijn foto’s groot op de voorpagina van de krant.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Deadline verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De portretten van Willem den Ouden https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/03/19/de-portretten-van-willem-den-ouden/ Mon, 19 Mar 2018 12:08:57 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3166 Zondag opende de nieuwe tentoonstelling van Willem den Ouden in het  Museum Henriette Polak. Ter gelegenheid van Willem den Ouden zijn negentigste verjaardag, toont Museum Henriette Polak een uniek overzicht van zijn portretoeuvre. De expositie in Museum Henriette Polak is een eerbetoon aan Willem den Ouden. De kunstenaar was nauw betrokken bij de oprichting van het […]

Het bericht De portretten van Willem den Ouden verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zondag opende de nieuwe tentoonstelling van Willem den Ouden in het  Museum Henriette Polak.

Ter gelegenheid van Willem den Ouden zijn negentigste verjaardag, toont Museum Henriette Polak een uniek overzicht van zijn portretoeuvre. De expositie in Museum Henriette Polak is een eerbetoon aan Willem den Ouden. De kunstenaar was nauw betrokken bij de oprichting van het museum en zijn werk behoort tot de kern collectie.

Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het boek De portretten van Willem den Ouden, geschreven door Gijsbert van der Wal overhandigt aan de kunstenaar.

Willem den Ouden (1928) is een van de beste landschapschilders van Nederland. Hij is niet voor niets bekend als schilder en beschermer van het rivierenlandschap in de Betuwe. De afgelopen vijftig jaar maakte hij schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen en litho’s van het landschap aan de Waal bij Varik, waar hij sinds 1967 woont. Veel van zijn werken zijn opgenomen in museale collecties van onder andere het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Schloss Moyland in Duitsland. Dat den Ouden ook een begenadigd portrettist is, bleef lange tijd onderbelicht. Toch maakte hij in de afgelopen zeven decennia ook regelmatig portretten. Nu hij te oud is om nog buiten het landschap te schilderen, legt hij zich sinds 2010 helemaal op het portretteren toe. Hij schilderde onder meer een indrukwekkende reeks zelfportretten. Ook schilderde Den Ouden verschillende vrienden, buren en kennissen.

De tentoonstelling besteed ook aandacht aan het werk van zijn kunstenaarsvrienden Joop Sjollema, Henk Pander, Janneke Tangelder en zijn echtgenote, kunstenares Ferry Alink. Zij hebben ieder op hun eigen wijze Willem den Ouden geportretteerd.

De tentoonstelling De portretten van Willem den Ouden is een ode aan de kunstenaar, zijn oeuvre en zijn leven.

De portretten van Willem den Ouden zijn tot 1 juli 2018 te zien in Museum Henriette Polak.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht De portretten van Willem den Ouden verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/02/25/stem_gelders_nieuwsfoto/ Sun, 25 Feb 2018 16:48:52 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3154 Vanaf vandaag is de Gelders Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan t/m  zaterdag 17 maart een stem uitbrengen tijdens de foto expositie bij Foto21 Bredevoort. Ook kan het publiek tot die datum een stem uitbrengen op de website van De Gelderlander: Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 […]

Het bericht Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vanaf vandaag is de Gelders Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan t/m  zaterdag 17 maart een stem uitbrengen tijdens de foto expositie bij Foto21 Bredevoort. Ook kan het publiek tot die datum een stem uitbrengen op de website van De Gelderlander:

Stem hier voor de Gelders Nieuwsfoto 2017

Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 euro ter beschikking aan de winnende fotograaf en zorgt voor de prijs van een stemmer uit het publiek. Onder de deelnemers aan de stemming voor de publieksprijs in de musea en online wordt een spiegelreflex camera verloot. De Canon EOS 1300D, met lens 18-55 mm, tas en geheugenkaart.

Gelders Nieuwsfoto 2017

Dinsdag 20 maart 2018 vindt de prijsuitreiking Gelderse Nieuws Foto 2017 plaats. Fotojournalisten en nieuwsfotografen stuurden hun beste nieuwsfoto’s in om mee te dingen naar een prestigieuze vakjuryprijs, een publieksprijs, een kinderjuryprijs en de reportageprijs. Gelderse Nieuws Foto  wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland.

Dit jaar hebben 37 persfotografen in totaal 318 foto’s ingestuurd. Deze foto’s zijn in 2017 in de media verschenen, zijn in Gelderland gemaakt en hebben een Gelders nieuwsitem als onderwerp.

Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur.

Een week later fotografeerde hij voor dezelfde krant het Simeonkwartet, dat in de Buitensociëteit Canto Ostinato in de vorm van een ligconcert uitvoerde. Het beeld van pianiste Esther Scheerder met het liggende publiek werd genomineerd in de categorie kunst, cultuur en entertainment.

Vakjury

De vakjury wordt voorgezeten door Wouke van Scherrenburg. De andere juryleden zijn de journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Flip Franssen en Roel Rozenburg. De vakjuryprijs wordt ter beschikking gesteld door provincie Gelderland en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

De vakjury kiest drie nominaties in de categorieën:

• Algemeen nieuws • Kunst, cultuur en entertainment • Human interest • Natuur • Portret • Sport. Per categorie wordt een winnaar gekozen en uit deze selectie volgt de uiteindelijke winnaar van Gelderse Nieuws Foto 2017.

Reportage

Alle fotografen die een foto inzenden voor de Gelderse Nieuws Foto kunnen ook deelnemen aan de reportageprijs. Dit jaar zijn er 25 reportages ingezonden waaruit de vakjury de winnaar selecteert. De prijs bestaat uit een opdracht van de provincie Gelderland voor een fotoreportage ter waarde van 2.000 euro.

 

Het bericht Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017 verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>