Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl Fotografie en tekst Mon, 02 Jul 2018 21:24:39 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 https://www.zutphenspersbureau.nl/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Logo-ZPB_zonder_streep764-32x32.png Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl 32 32 Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/07/02/jasperdoest/ Mon, 02 Jul 2018 18:17:37 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3301 Jasper Doest is een van de drie Nederlandse fotografen die dit jaar in de prijzen viel bij World Press Photo. Hij kreeg de tweede prijs in de categorie natuur voor zijn serie over de makaken (sneeuwapen) in Japan. Op woensdagavond 11 juli geeft hij een lezing over zijn werk in Zutphen. Kaarten à 12,50 euro […]

Het bericht Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Jasper Doest is een van de drie Nederlandse fotografen die dit jaar in de prijzen viel bij World Press Photo. Hij kreeg de tweede prijs in de categorie natuur voor zijn serie over de makaken (sneeuwapen) in Japan. Op woensdagavond 11 juli geeft hij een lezing over zijn werk in Zutphen. Kaarten à 12,50 euro kunnen worden besteld op www.worldpressphotozutphen.nl.

Vroeger werden de sneeuwapen in Japan vereerd als de heilige bemiddelaars tussen goden en mensen. Nu ze aan de mens gewend zijn geraakt worden ze vaak gezien als plaag. Ze zijn weliswaar officieel beschermd, toch mogen ze getraind worden voor entertainment. Mensen behandelen ze als kinderen, kleden ze aan en treden met ze op.

Relatie

Toen Doest elf jaar geleden voor de eerste keer de sneeuwapen bezocht in Joshin’etsukogen National Park, op het eiland Honshu, raakte hij erdoor geboeid. Hij zag hoe hun mimiek en hun gedrag overeen kwamen met die van mensen. Met zijn serie hoopt hij bij te dragen aan het behoud van de soort en zijn leefomgeving. „Ik hoop dat het project wordt begrepen als een verhaal over de relatie tussen mensen en alle andere wezen waarmee we deze planeet delen”, verklaarde hij tegenover Canon.

Natuurbehoud

Het werk van Doest omvat natuurbehoud en reisverhalen. Hij is een Nederlandse ambassadeur van het WNF en lid van de ‘International League of Conservation Photographers (iLCP). Zijn foto’s zijn meerdere keren bekroond en dikwijls te zien in onder andere National Geographic, GEO en Smithsonian Magazine.

Lezing

Op 11 juli geeft Doest een lezing in het auditorium van de Musea Zutphen, tegenover de Walburgiskerk aan het ’s Gravenhof. De ingang bevindt zich onder de schelpenkoepel. Tijdens zijn lezing vertelt hij over zijn werk en beantwoordt hij vragen. Het entreebewijs voor de lezing geeft ook toegang tot de tentoonstelling.

Het bericht Jasper Doest geeft op 11 juli lezing in Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Basiscursus fotografie vanaf 4 september https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/07/02/basiscursus-fotografie-vanaf-4-september/ Mon, 02 Jul 2018 17:50:59 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3299 Hoe tevreden ben jij over je (vakantie)foto’s? Een goede foto maak je door de juiste combinatie van techniek en compositie. Wil je ook meer uit je camera halen? Schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie, onder leiding van Patrick van Gemert. Op dinsdag 4 september 2018 begint een nieuwe cursus. Deze vindt plaats op 6 dinsdagavonden. Onder andere de volgende […]

Het bericht Basiscursus fotografie vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Hoe tevreden ben jij over je (vakantie)foto’s? Een goede foto maak je door de juiste combinatie van techniek en compositie. Wil je ook meer uit je camera halen? Schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie, onder leiding van Patrick van Gemert. Op dinsdag 4 september 2018 begint een nieuwe cursus. Deze vindt plaats op 6 dinsdagavonden.

Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • camera’s
  • objectieven
  • diafragma en sluitertijd
  • flitsen
  • compositie

De cursusavonden zijn in de fotostudio aan de Bettinkhorst in Zutphen op de dinsdagen: 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober en 13 november 2018.

Het maximale aantal deelnemers bedraagt 6 personen. De kosten bedragen 205,79 euro excl. btw (249 euro incl. btw).

Het bericht Basiscursus fotografie vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
World Press Photo opnieuw naar Zutphen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/06/12/world-press-photo-opnieuw-naar-zutphen-2/ Tue, 12 Jun 2018 19:44:09 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3283 Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is […]

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zutphens Persbureau is mede-organisator van World Press Photo Zutphen

World Press Photo komt opnieuw naar Zutphen met de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. De allernieuwste tentoonstelling is van 6 tot en met 29 juli te zien in de Walburgiskerk. Het is de vierde keer dat Zutphen in de indrukwekkende rij internationale steden is opgenomen waar de foto’s worden geëxposeerd. We zijn er trots op dat we als een van de initiatiefnemers betrokken zijn bij de organisatie van dit evenement.

De internationale topfotografie en de allure van onze stad blijken een geslaagde combinatie. De afgelopen jaren bezochten steeds rond de tienduizend mensen de tentoonstelling. Het is de vierde keer dat de tentoonstelling Zutphen aan doet. Een grote groep vrijwilligers spant zich hier elk jaar weer voor in.

Reinaldo Schemidt

In april koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de winnende foto van Reinaldo Schemidt uit Venezuela. Hij fotografeerde José Víctor Salazar Balza toen die vlam vatte tijdens gevechten met de oproerpolitie bij een protest tegen president Maduro in Caracas.

World Press Photo toont al sinds 1955 de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het jaar voorafgaand aan de wedstrijd. In verschillende categorieën worden winnaars aangewezen alsmede een ‘overall’ winnaar. Deze iconische foto’s herinneren mensen zich vaak jarenlang. Zoals de winnende foto in 1973 van het napalmmeisje in Vietnam, gemaakt door Nick Ut. Dankzij het werk van deze fotografen blijven heftige gebeurtenissen en misstanden in de wereld niet ongezien.

De tentoonstelling bevat niet alleen foto’s van hard nieuws, ook van hedendaagse kwesties, mensen,  dagelijks leven, natuur, sport, reportage en langetermijnprojecten.

Openstelling:

  • Tentoonstellingsperiode: vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018
  • Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur
  • Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

World Press Photo Zutphen wordt georganiseerd door Stichting Zutphen: Doen! en is mede mogelijk dankzij de VIP-sponsors Print2Pack, SOBZ, Achterhoek Nieuws, Rabobank en 1-Alert Flexgroup, en de sponsors Arriva bus- en treinvervoer, Auxzenze ICT oplossingen, Bonsen Reuling accountants-belastingadviseurs, Crystal Park New Media, Dijkman Bouw BV, Eijerkamp Wonen & Slapen, Hampshire Hotels, JPR Advocaten, Qlip, Spar City en Thoma Post makelaars en een subsidie van de gemeente Zutphen.

www.worldpressphotozutphen.nl

Het bericht World Press Photo opnieuw naar Zutphen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Aangepast privacybeleid https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/24/aangepast_privacybeleid/ Thu, 24 May 2018 19:07:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3262 Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen. Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt […]

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy van persoonlijke gegevens van kracht met als doel persoonlijke gegevens van mensen te beschermen.

Wij respecteren de privacy van onze klanten, de bezoekers van onze website en ontvangers van onze nieuwsbrief en zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk zal worden behandeld. De verwerking van  persoonsgegevens gebeurt op een manier die aansluit op de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en AVG.
Ons privacybeleid kunt u hier inzien.

Foto: Het pand van de Europese Commissie in Brussel. 2005 Patrick van Gemert / Zutphens Persbureau

Het bericht Aangepast privacybeleid verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/10/middag-wordpress-leren-werken-workshop-1-juni/ Thu, 10 May 2018 10:08:46 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3236 Wil je een WordPress-website bijhouden en wil je meer weten over het gebruik van de site, het plaatsen van berichten, pagina’s en foto’s, het aanpassen van het menu, widgets en plugins? Schrijf je dan in voor deze middag! Fiona geeft vrijdagmiddag 1 juni een workshop over het gebruik van WordPress (voor beginners) bij Zutphens Persbureau. […]

Het bericht In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Wil je een WordPress-website bijhouden en wil je meer weten over het gebruik van de site, het plaatsen van berichten, pagina’s en foto’s, het aanpassen van het menu, widgets en plugins? Schrijf je dan in voor deze middag!

Fiona geeft vrijdagmiddag 1 juni een workshop over het gebruik van WordPress (voor beginners) bij Zutphens Persbureau. De workshop duurt 2,5 uur (van 14.00 tot 16.30 uur). Vanaf 13.45 uur staat de koffie klaar.

Direct aanmelden

Het bericht In een middag met WordPress leren werken: workshop 1 juni verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Verslagen? https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/05/09/verslagen/ Wed, 09 May 2018 10:23:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3240 Een jaarverslag moet weliswaar cijfers bevatten, maar om goed verantwoording af te leggen kun je ook eens aan een andere vorm denken. In een mooi jasje, passend bij je (gewenste) uitstraling, met verhalen over het afgelopen jaar: interessante interviews met mensen die een belangrijke rol speelden, verslagen van gebeurtenissen, foto’s en video’s van hoogtepunten. Neem […]

Het bericht Verslagen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Een jaarverslag moet weliswaar cijfers bevatten, maar om goed verantwoording af te leggen kun je ook eens aan een andere vorm denken. In een mooi jasje, passend bij je (gewenste) uitstraling, met verhalen over het afgelopen jaar: interessante interviews met mensen die een belangrijke rol speelden, verslagen van gebeurtenissen, foto’s en video’s van hoogtepunten. Neem je publiek mee in jouw jaar aan de hand van levendige verhalen en creëer daarmee meer betrokkenheid.

En ja, natuurlijk kunnen wij je helpen om dat te realiseren. Bekijk bijvoorbeeld het jaarschrift 2017 van RCT Gelderland, waar Fiona de Heus deel uitmaakte van de redactie. Maak een (vrijblijvende) afspraak met ons om de mogelijkheden te onderzoeken.

Maak een afspraak

Het bericht Verslagen? verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Anemoonvis in beeld https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/04/30/anemoonvis-in-beeld/ Mon, 30 Apr 2018 15:00:47 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3205 Onze fotograaf Patrick van Gemert was de afgelopen week mee met een duiktrip naar Egypte. Samen met zijn duikmaten van de Zutphense duikvereniging Albacare heeft hij de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee mogen bewonderen. Naast de duikuitrusting ging natuurlijk ook zijn camera, compleet met onderwaterhuis mee op reis. Nu volgt de klus van het […]

Het bericht Anemoonvis in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Onze fotograaf Patrick van Gemert was de afgelopen week mee met een duiktrip naar Egypte. Samen met zijn duikmaten van de Zutphense duikvereniging Albacare heeft hij de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee mogen bewonderen. Naast de duikuitrusting ging natuurlijk ook zijn camera, compleet met onderwaterhuis mee op reis. Nu volgt de klus van het selecteren van alle gemaakte foto’s en het uitzoeken welke soort er op staat. De bekende Rode Zee Anemoonvis mocht natuurlijk niet ontbreken tussen de gemaakte foto’s, maar Patrick had ook een bijzondere ontmoeting met de Oceanische Witpunt haai, een prachtige vis om voor zijn lens te krijgen.

Meer van zijn foto’s zullen de komende tijd op zijn instagram pagina verschijnen, hier zijn ook onderwaterfoto’s te bekijken die in Nederland zijn gemaakt. Ook hier in ons koude kikkerlandje is het zeker de moeite waard om eens onder de waterspiegel te kijken.

Op de foto, de Rode zee anemoonvis, bijna net zo nieuwsgierig als de fotograaf zelf. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Anemoonvis in beeld verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Voorjaarskriebels https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/04/10/voorjaarskriebels/ Tue, 10 Apr 2018 11:29:06 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3185 Voorjaar, een prachtige periode om er op uit te trekken met de camera. In de natuur komt alles weer tot leven, de bomen krijgen weer blaadjes en overal schieten de bloemen weer uit de grond. De vogels fluiten je in de vroege ochtend wakker en de vlinders vliegen door de tuin. Langs de waterkant is […]

Het bericht Voorjaarskriebels verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Voorjaar, een prachtige periode om er op uit te trekken met de camera. In de natuur komt alles weer tot leven, de bomen krijgen weer blaadjes en overal schieten de bloemen weer uit de grond. De vogels fluiten je in de vroege ochtend wakker en de vlinders vliegen door de tuin. Langs de waterkant is er ook veel te zien, watervogels bouwen hun nesten en heel voorzichtig zie je de eerste vroege kuikentjes onder begeleiding van moeder al door het water zwemmen. Redenen genoeg om er op uit te trekken met de camera!

Geef ze de ruimte!

Als je al dat moois wilt gaan fotograferen, blijf dan wel een op afstand. Neem een wat langere lens mee, ga lekker in het zonnetje aan de waterkant zitten en geniet van al dat moois in de omgeving. Mocht een watervogel met haar kroost dichterbij komen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar geef ze wel de ruimte en ga zeker geen moeite doen om een kuikentje te aaien. Onze geur kan er voor zorgen dat de dierenmoeder haar kuiken verstoot.

 

Op de foto, jonge eendjes in de omgeving van de Piet Heinstraat in Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Voorjaarskriebels verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vrouwenwerk https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/03/27/vrouwenwerk/ Tue, 27 Mar 2018 19:41:36 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3275 Vrouw aan het werk. Over vrouwen en werk. Voor de onlangs verschenen Vrouw in de Regio interviewde Fiona verschillende vrouwen over werk. Twee vrouwen die zich inspannen voor “Honderd talentvolle vrouwen”, de voorzitter van “Women in Business” en de Zutphense wethouder die graag vrouwen met elkaar verbindt zodat ze elkaar kunnen versterken.

Het bericht Vrouwenwerk verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Vrouw aan het werk. Over vrouwen en werk. Voor de onlangs verschenen Vrouw in de Regio interviewde Fiona verschillende vrouwen over werk. Twee vrouwen die zich inspannen voor “Honderd talentvolle vrouwen”, de voorzitter van “Women in Business” en de Zutphense wethouder die graag vrouwen met elkaar verbindt zodat ze elkaar kunnen versterken.

Het bericht Vrouwenwerk verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Deadline https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/03/23/deadline/ Fri, 23 Mar 2018 14:38:44 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3176 De gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd spannend, natuurlijk voor de partijen op de kieslijst, maar ook voor de media. Onze fotograaf Patrick van Gemert mocht voor De Stentor de uitslagenavond in Brummen en Zutphen in beeld brengen en had een harde deadline meegekregen, om middernacht moesten de foto’s uiterlijk binnen zijn op de redactie. In Brummen kwamen de […]

Het bericht Deadline verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd spannend, natuurlijk voor de partijen op de kieslijst, maar ook voor de media. Onze fotograaf Patrick van Gemert mocht voor De Stentor de uitslagenavond in Brummen en Zutphen in beeld brengen en had een harde deadline meegekregen, om middernacht moesten de foto’s uiterlijk binnen zijn op de redactie. In Brummen kwamen de uitslagen vlot binnen en kon hij zijn gemaakte beelden snel naar de redactie van De Stentor versturen. Na het verzenden direct richting Zutphen waar in de Burgerzaal de deelnemende partijen op een groot scherm de uitslagen volgden. Inmiddels was het duidelijk dat Groen Links de grote winnaar zou zijn in Zutphen en kon Patrick zeven minuten voor de deadline toch nog de blijdschap bij de winnende partij vereeuwigen, vijf  minuten later was het beeld binnen op de redactie van De Stentor en de volgende morgen stond één van zijn foto’s groot op de voorpagina van de krant.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Deadline verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>