Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl Fotografie en tekst Thu, 10 Jan 2019 12:14:38 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://www.zutphenspersbureau.nl/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Logo-ZPB_zonder_streep764-32x32.png Zutphens Persbureau https://www.zutphenspersbureau.nl 32 32 Fijne feestdagen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/12/24/fijne-feestdagen-4/ Mon, 24 Dec 2018 13:39:45 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3752 Zutphens Persbureau wenst iedereen fijne feestdagen en… Los de woordzoeker op! Leuk voor onder de kerstboom.

Het bericht Fijne feestdagen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zutphens Persbureau wenst iedereen fijne feestdagen en…

Los de woordzoeker op! Leuk voor onder de kerstboom.

Het bericht Fijne feestdagen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Patrick van Gemert in de prijzen op Lowland Photo Contest https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/12/10/patrick-van-gemert-in-de-prijzen-op-lowland-photo-contest/ Mon, 10 Dec 2018 16:12:35 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3674 Patrick van Gemert sleepte afgelopen weekend de eerste prijs in de wacht van de categorie Onder Water van de  Lowland Photo Contest 2018! Patrick ontving de prijs tijdens het Lowland Photo Festival in Antwerpen. Dit jaar vond de vierde editie van deze prestigieuze natuurfotowedstrijd van de Lage Landen plaats. De wedstrijd focust op natuur van bij […]

Het bericht Patrick van Gemert in de prijzen op Lowland Photo Contest verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Patrick van Gemert sleepte afgelopen weekend de eerste prijs in de wacht van de categorie Onder Water van de  Lowland Photo Contest 2018! Patrick ontving de prijs tijdens het Lowland Photo Festival in Antwerpen.

Dit jaar vond de vierde editie van deze prestigieuze natuurfotowedstrijd van de Lage Landen plaats. De wedstrijd focust op natuur van bij ons: landschappen van België en Nederland en soorten die hier voorkomen. In totaal zonden 388 fotografen uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië hun werk in om kans te maken in een van de twaalf categorieën. Patrick stuurde dit jaar voor het eerst in voor deze wedstrijd.

Hoewel hij al meer dan twee decennia op het droge fotografeert, raken zijn onderwaterfoto’s ook steeds bekender. Hij neemt zijn camera graag mee in het zoete Nederlandse water. De foto van een snoek die hij tijdens een duik in het Bronsbergenmeer fotografeerde, kwam bovendrijven in de zee van 5.500 inzendingen bij de internationale wedstrijd.

 

Het bericht Patrick van Gemert in de prijzen op Lowland Photo Contest verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Kanon op Bult van Ketjen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/11/23/kanon/ Fri, 23 Nov 2018 10:22:58 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3603 Op de Bult van Ketjen staat weer een kanon. Zutphen was eeuwenlang ommuurd door vestingwerken, die de vijand buiten de stad moesten houden. In de historische stad zijn nog steeds delen van de vestingwerken zichtbaar, waaronder het bolwerk aan de IJsselkade, voor de inwoners beter bekend als de Bult van Ketjen. Met de nieuwe inrichting […]

Het bericht Kanon op Bult van Ketjen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Op de Bult van Ketjen staat weer een kanon. Zutphen was eeuwenlang ommuurd door vestingwerken, die de vijand buiten de stad moesten houden. In de historische stad zijn nog steeds delen van de vestingwerken zichtbaar, waaronder het bolwerk aan de IJsselkade, voor de inwoners beter bekend als de Bult van Ketjen.

Met de nieuwe inrichting van de IJsselkade ontstond het idee om op deze plek net als in vroeger tijden een kanon te plaatsen. Op zondag 16 december om 12.00 uur zal wethouder Annelies de Jonge het kanon symbolisch afvuren. De onthulling is tevens het startschot voor het Sprookjesfestival dat die dag plaatsvindt in de Zutphense binnenstad.

Medewerkers van Schotman Restauraties uit Vorden leggen de laatste hand aan de afwerking van het kanon.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Kanon op Bult van Ketjen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zeeuw wint tiende Groot Zutphens Dictee https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/11/19/zeeuw-wint-tiende-groot-zutphens-dictee/ Mon, 19 Nov 2018 08:37:08 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3578 ZUTPHEN – Rein Leentfaar uit Middelburg heeft het tiende Groot Zutphens Dictee gewonnen. Hij had slechts vier fouten gemaakt. In de categorie Zutphen en aangrenzende gemeenten won Marry Potjes uit Baak. Zij maakte dertien fouten. Ze werd gevolgd door Wino Sijm uit Zutphen (met zestien fouten) en  Esther Leising uit Lochem (met twintig fouten). Adriana […]

Het bericht Zeeuw wint tiende Groot Zutphens Dictee verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
ZUTPHEN – Rein Leentfaar uit Middelburg heeft het tiende Groot Zutphens Dictee gewonnen. Hij had slechts vier fouten gemaakt. In de categorie Zutphen en aangrenzende gemeenten won Marry Potjes uit Baak. Zij maakte dertien fouten. Ze werd gevolgd door Wino Sijm uit Zutphen (met zestien fouten) en  Esther Leising uit Lochem (met twintig fouten). Adriana Achterkamp van Lionsclub Bronckhorst bracht het meeste sponsorgeld mee: 112,65 euro. Met de opbrengst van de andere deelnemers samen werd daarmee ruim 650 euro opgehaald voor het Praathuis Zutphen.

Het was de tiende keer dat Lionsclub Zutphen-Kattenhaven het dictee hield. De deelnemers kwamen van heinde en verre, zelfs uit Vlaanderen. Vanwege het jubileum was een bijzondere locatie gezocht: de Walburgiskerk. Ook vanwege dit tweede lustrum was het thema voor deze editie ‘Zutphen jubileert’. Zeven zinnen vertelden over Zutphense instanties en momenten die dit jaar een jubileum vierden, zoals 750 jaar ziekenzorg in Zutphen, 600 jaar Gelders parlement, 100 jaar AZC en natuurlijk tien jaar Groot Zutphens Dictee. Het bleek geen eenvoudige tekst: in de 51 nagekeken dictees werden in totaal 1593 fouten geteld, waardoor het gemiddeld aantal fouten op 31 kwam. Vorig jaar was dat gemiddelde nog 27. “U kunt nu nog weg”, waarschuwde voorlezer Bas Steman de deelnemers bij aanvang. Deze Zutphense schrijver en “ridder van Gelre” beloofde dat dit de “meest lastige geschiedenisles” zou gaan worden.

Terwijl de twintig personen tellende jury zich in het auditorium van de Musea Zutphen terugtrok om de stapel dictees na te kijken, werden de deelnemers vermaakt met muziek van het Zutphen Zingt-koor. Daarna nam Jaap Pott, oud-docent Nederlands aan het Baudartius College en een van de samenstellers van het dictee, het podium om uit te leggen hoe het had gemoeten.

Voordat de president van de Lionsclub Zutphen-Kattenhaven Marleen Tebbenhoff Rijnenberg iedereen bedankte en de avond afsloot, attendeerde ze de deelnemers meteen op het elfde Groot Zutphens Dictee, eveneens op de derde donderdag van het jaar: 21 november 2019.

 

Fotobijschrift: Bas Steman leest het tiende Groot Zutphens Dictee voor in de Walburgiskerk. (foto Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Het bericht Zeeuw wint tiende Groot Zutphens Dictee verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Historische straatnaamborden in binnenstad https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/10/15/straatnaamborden/ Mon, 15 Oct 2018 20:57:20 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3471 De Zutphense binnenstad krijgt replica’s van historische straatnaamborden terug. Maandag onthulde wethouder Annelies de Jonge aan het ’s Gravenhof het eerste bord. De komende jaren zullen de borden in de historische binnenstad worden vervangen. Om het project een vliegende start te geven, worden dit jaar al enkele tientallen borden vervangen. Het is de bedoeling dat […]

Het bericht Historische straatnaamborden in binnenstad verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De Zutphense binnenstad krijgt replica’s van historische straatnaamborden terug. Maandag onthulde wethouder Annelies de Jonge aan het ’s Gravenhof het eerste bord. De komende jaren zullen de borden in de historische binnenstad worden vervangen. Om het project een vliegende start te geven, worden dit jaar al enkele tientallen borden vervangen. Het is de bedoeling dat over een aantal jaren alle straatnaamborden in de binnenstad van Zutphen zijn vervangen.

Replica’s

De borden zijn replica’s van de stalen, geëmailleerde borden uit de negentiende eeuw. In 1869 nam het college daartoe een besluit. Daarmee wilde de gemeente een eind maken aan de onduidelijkheden die ontstonden doordat diverse straten meerdere namen hadden, zoals de Turf- of Engepoortstraat en de Heukestraat of het Gasthuissteegje.

Parels

De terugplaatsing van de borden onderstreept het belang dat de gemeente Zutphen hecht aan stimuleren en behouden van de beleefkwaliteit van het rijksbeschermde stadsgezicht, een van Zutphens parels.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Historische straatnaamborden in binnenstad verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Zeemeerminnen https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/09/25/zeemeerminnen/ Tue, 25 Sep 2018 07:02:26 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3452 Ze bestaan echt, zeemeerminnen, en bij zwembad Rhienderoord krijgen ze zwemles. Fotograaf Patrick van Gemert nam een duik met ze om hun zwemlessen in beeld te brengen voor de Stentor. De lessen zijn best pittig, zwemmen met zo’n staart valt niet mee maar de deelneemsters zwemmen na de eerste les behendig met hun staarten door […]

Het bericht Zeemeerminnen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Ze bestaan echt, zeemeerminnen, en bij zwembad Rhienderoord krijgen ze zwemles. Fotograaf Patrick van Gemert nam een duik met ze om hun zwemlessen in beeld te brengen voor de Stentor. De lessen zijn best pittig, zwemmen met zo’n staart valt niet mee maar de deelneemsters zwemmen na de eerste les behendig met hun staarten door het water. Zeemeermin zwemmen is een speelse manier om te leren bewegen in het water. Na vier zwemlessen zijn de dames volleerde zeemeerminnen en krijgen ze hun certificaat.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het bericht Zeemeerminnen verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Afghan Box Camera https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/09/03/afghan-box-camera/ Mon, 03 Sep 2018 19:12:14 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3405 Patrick fotografeert al sinds 1999 digitaal, voor onze opdrachtgevers is het van belang dat we snel kunnen aanleveren. Maar de liefde voor de analoge fotografie blijft. Hij fotografeert regelmatig met zijn oude Mamiya RB67 en tijdens zijn laatste vakantie ging er alleen maar een Horizon 202 camera met een paar rolletjes film mee in zijn […]

Het bericht Afghan Box Camera verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Patrick fotografeert al sinds 1999 digitaal, voor onze opdrachtgevers is het van belang dat we snel kunnen aanleveren. Maar de liefde voor de analoge fotografie blijft. Hij fotografeert regelmatig met zijn oude Mamiya RB67 en tijdens zijn laatste vakantie ging er alleen maar een Horizon 202 camera met een paar rolletjes film mee in zijn koffer.

Ibiza

Tijdens een eerdere trip naar Ibiza ontmoette hij een fotografe die op Las Dalias portretten maakte met een Afghaanse camera, zeg maar een kist met een lens en een ingebouwde donkere kamer.  Deze manier van fotograferen sprak hem erg aan en hij nam zich voor om ooit zelf zo’n camera te gaan bouwen. Hij had de tekening al klaar liggen toen hij tijdens World Press Photo in Zutphen Roel Fokken tegen het lijf liep. Roel had nog een originele straatcamera staan die hij wel wilde verkopen. Inmiddels hoort de camera bij de verzameling van Patrick, is de camera opgeknapt en zijn de eerste testfoto’s gemaakt. Binnenkort zullen we de eerste echte resultaten met jullie delen.

Het bericht Afghan Box Camera verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/09/03/training-persberichten-schrijven/ Mon, 03 Sep 2018 18:49:01 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3406 Om als bedrijf, vereniging of stichting je nieuws of activiteiten in de media te krijgen, kun je een persbericht naar de redactie te sturen. Een redactie kan niet elk persbericht gebruiken. Maar je kunt als maker van het persbericht je slagingskansen wel verbeteren. Hoe je dat doet leer je in onze training Persberichten schrijven op […]

Het bericht Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Om als bedrijf, vereniging of stichting je nieuws of activiteiten in de media te krijgen, kun je een persbericht naar de redactie te sturen. Een redactie kan niet elk persbericht gebruiken. Maar je kunt als maker van het persbericht je slagingskansen wel verbeteren. Hoe je dat doet leer je in onze training Persberichten schrijven op 5 oktober.

Hoe schrijf je een persbericht? Wat zet je er in? Wat zet je er niet in? Waar moet je rekening mee houden? Wanneer verstuur je wat? En hoe? Journalist Fiona de Heus van Zutphens Persbureau legt in één middag uit hoe. De workshop is op vrijdagmiddag 5 oktober van 14.00 tot 16.30 uur bij Zutphens Persbureau.

Voor wie

De workshop is geschikt voor iedereen die wel eens een persbericht verstuurt of wil gaan versturen, zoals verenigingen, bedrijven en organisaties. Kosten voor deze middag zijn 75 euro per persoon (excl. 21 procent btw). Na je betaling is je inschrijving definitief.

Direct inschrijven

Het bericht Training persberichten schrijven op 5 oktober (open inschrijving) verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/08/31/fotocursus-september-nieuwe-februari/ Fri, 31 Aug 2018 14:12:46 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3393 De nieuwe basiscursus fotografie die op dinsdagavond 4 september start was al snel uitverkocht. Maar niet getreurd: je kunt je nu inschrijven voor de daaropvolgende. Op 5 februari start weer een groep met de basiscursus fotografie. Lees hier alle informatie en schrijf je meteen in:

Het bericht Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
De nieuwe basiscursus fotografie die op dinsdagavond 4 september start was al snel uitverkocht. Maar niet getreurd: je kunt je nu inschrijven voor de daaropvolgende. Op 5 februari start weer een groep met de basiscursus fotografie. Lees hier alle informatie en schrijf je meteen in:

Fotocursus start 5 februari 2019

Het bericht Fotocursus najaar vol, nieuwe start in februari verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september https://www.zutphenspersbureau.nl/2018/08/06/leer-betere-fotos-maken-cursus-vanaf-4-september/ Mon, 06 Aug 2018 16:27:16 +0000 https://www.zutphenspersbureau.nl/?p=3347 Geïnspireerd geraakt door World Press Photo? Leer zelf (betere) foto’s maken. Vanaf 4 september geeft Patrick weer de basiscursus fotografie. Dit is zes avonden (om de week) in een kleine groep. Er zijn nog plaatsen. Met informatie en aanmelden: Basiscursus fotografie. Start 4 september 2018

Het bericht Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>
Geïnspireerd geraakt door World Press Photo? Leer zelf (betere) foto’s maken. Vanaf 4 september geeft Patrick weer de basiscursus fotografie. Dit is zes avonden (om de week) in een kleine groep. Er zijn nog plaatsen.

Met informatie en aanmelden:

Basiscursus fotografie. Start 4 september 2018

Het bericht Leer betere foto’s maken – cursus vanaf 4 september verscheen eerst op Zutphens Persbureau.

]]>