Luchtfoto Zutphen

Luchtfoto van Zutphen

Wat is er nu mooier dan een luchtfoto maken? Jouw onderwerp vanuit een
bijzondere hoek in beeld te brengen, het ultieme vogelperspectief? (Daar kun je
trouwens meer over leren in onze fotocursus.) Onlangs heeft onze fotograaf Patrick van Gemert weer een fotovlucht gemaakt. Hij moest wel even geduld hebben want de weersomstandigheden waren leuk voor op vakantie maar zeker niet voor het maken van luchtfoto’s. Zijn geduld werd beloond en na een klein beetje regen zag alles er ook weer fris uit voor een mooie serie luchtfoto’s.

De vlucht

Patrick maakte de foto’s vanuit een klein vliegtuigje, een Cessna F172M skyhawk voor de kenners. De vlucht begon vanaf vliegveld Teuge vanwaar we richting de sluis in het Twentekanaal vlogen. De laatste keer dat hij een luchtfoto maakte van de sluis bij Eefde bestond deze nog uit een enkele sluiskolk, inmiddels heeft Rijkswaterstaat daar een tweede kolk gebouwd en daar moest vanzelfsprekend een nieuwe serie foto’s van komen.

Naar de Mars

Nadat de nieuwe sluis goed in beeld was gebracht, ging de vlucht verder richting de
Mars, het grootste bedrijventerrein van Zutphen. Voor deze foto’s was het van
belang dat het zicht goed was, want het bedrijventerrein moest in zijn geheel in beeld komen. Van de Mars ging het natuurlijk naar de Noorderhaven waar nieuwe appartementencomplexen langs de IJssel verrijzen.

Hanzestad

De mooie historisch binnenstad van Hanzestad Zutphen mocht zeker niet
ontbreken tijdens deze vlucht. Na een ronde boven de binnenstad konden we dit deel van de vlucht ook afvinken en ging het verder langs de IJssel richting Bronsbergen en het bedrijventerrein de Revelhorst. Ook hier was goed zicht van belang, het uitgestrekte bedrijventerrein was best een uitdaging om
goed in beeld te brengen.

Na twee rondjes over de Revelhorst ging het verder naar de wijk Leesten. Hier zie je jaarlijks veranderingen in het landschap. Het winkelcentrum en de skatebaan zijn inmiddels het middelpunt van de wijk geworden.

Warnsveld

Via Huize ‘t Velde vlogen we naar het mooie Warnsveld om daar het oude centrum te fotograferen. Toen dat was gedaan stond er nog maar één ding op de lijst: de nieuwe rondweg bij de Hoven met de turborotonde. Daarna kon hij met zijn piloot weer rustig richting Teuge en daarna naar de studio om een selectie te maken van de gemaakte foto’s. Ben jij benieuwd naar het resultaat? Ze zijn hier te bekijken en te bestellen.

Call Now Button