Natuurfotografie

Natuurfotografie is een breed begrip en hieronder vallen verschillende soorten fotografie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan macrofotografie, landschappen, wild, vogels en onderwaterfotografie. Patrick is veel bezig met het in beeld brengen van het Nederlandse onderwaterleven, maar ook de Nederlandse natuur boven het wateroppervlak heeft zijn aandacht.

Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Hoe tevreden ben jij over je (vakantie)foto’s? Een goede foto maak je door de juiste combinatie van techniek en compositie. Wil je ook meer uit je camera halen? Schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie, onder leiding van Patrick van Gemert.
Op de foto: Zonsopkomst langs de IJssel bij Zutphen. De foto is gemaakt op 19 november 2011 tijdens de tocht over de IJssel met de pakjesboot van Sinterklaas. Locatie: De IJssel ter hoogte van Eefde.
Amerikaanse windmolen langs de IJssel bij Zutphen met een regenboog
Snoek Duiken in Beeld
Bloedmaan boven Nederland. Opkomst van de bloedmaan boven Zutphen.
IJshaar op het Leusveld
De eerste stapjes

Toen hij op 14-jarige leeftijd zijn eerste eigen camera kocht was hij veel te vinden in de bossen om een foto te kunnen maken van de wilde zwijnen die in de bossen bij Dieren te vinden waren. Meestal kwam hij met een ander beeld thuis omdat het wild zich vaak niet liet zien. Een keer werd hij zelfs aangesproken door de gealarmeerde politie omdat iemand een persoon met een geweer in het bos had zien lopen… Het bleek Patrick te zijn, gewapend met 400mm lens en een statief. De agenten vonden het toen wel grappig maar Patrick dacht daar toch iets anders over.

Benadering

Tegenwoordig heeft hij een iets andere benadering. Hij plant waar hij naar toe gaat, kijkt bijvoorbeeld op waarnemingen.nl of er bijzondere dieren zijn gespot in de omgeving en verdiept zich in het soort dat hij wil gaan fotograferen.

Natuurfotografie om de hoek

Natuurfotografie is ook dichtbij te vinden, de tuinvogels zijn bijvoorbeeld een dankbaar onderwerp geworden en in de achtertuin kan hij rustig experimenteren met remote-shooting. Een leuke manier van fotograferen waarbij je heel dichtbij kunt komen zonder het gedrag van de dieren te verstoren.


Call Now Button