Een jonge grote bonte specht in de bossen rondom het Waliën.

Grote bonte specht

Begin juni vliegen de jongen van de grote bonte specht weer uit. In deze periode is de kans groot dat je zo’n mooie vogel van dichtbij kunt bekijken. Een jonge grote bonte specht is goed te herkennen aan zijn rode kruin. Deze spechten eten in het voorjaar en in de zomer voornamelijk insecten maar in de winter kun je ze zelfs in je tuin op een voedertafel aantreffen.

Als je in deze periode aan het begin van de avond een rustig plekje in het bos opzoekt dan hoor je de jongen roepen om eten. Luister goed en probeer het geluid te lokaliseren. Pak de verrekijker en geniet van wat je ziet. Natuurlijk hou je netjes afstand en verstoor je het schouwspel niet. Veel kijk-en luisterplezier!

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button