Woensdag 8 juni opende Zijne Majesteit de Koning het nieuwe testlab van ElaadNL in Arnhem. De Koning plugde een elektrische vuilniswagen in, en startte daarmee officieel de eerste laadsessie in het nieuwe lab.

Woensdag 8 juni opende Zijne Majesteit de Koning het nieuwe testlab van ElaadNL in Arnhem. De Koning plugde een elektrische vuilniswagen in, en startte daarmee officieel de eerste laadsessie in het nieuwe lab. Na een rondleiding waarbij verschillende soorten tests werden toegelicht, was er in de middag een informatiemarkt met verschillende soorten laadinfrastructuur en elektrische voertuigen waaronder een elektrisch vliegtuig, elektrische motoren, een personenauto die ook stroom terug kan leveren (V2G), elektrische bussen, de zonne-auto, een elektrische graafmachine en een hypermoderne elektrische asfaltspreidmachine. Honderden belangstellenden maakten zo kennis met het nieuwe testlab van ElaadNL.

Onze fotograaf Patrick van Gemert bracht de dag in beeld voor ElaadNL, meer foto’s zijn hier te bekijken.

Call Now Button