Spectaculaire opgravingen in lochem, op de Kleine markt is een ijskoningin opgegraven compleet met schaatsen, muts en een koker in hand het skelet dateert uit de 16e eeuw. IJskoningin uit ver verleden opgegraven in LochemTijdens de laatste fase van de herinrichting van de Kleine Markt in Lochem is maandagochtend opnieuw een bijzondere ontdekking gedaan. Na de vondsten eerder dit jaar, de gave graven en de waterput, vond men tijdens de werkzaamheden wederom een goed geconserveerd skelet. Volgens nog onbevestigde bronnen zou het mogelijk gaan om een voormalige ijskoningin uit de 16e eeuw.Het skelet, dat opgegraven werd in de diepe lagen van de Kleine Markt, droeg schaatsen en een goed geconserveerde loden koker. Bij opening van de koker, door archeologen, bleek het echter te gaan om een ludieke actie van het nieuwe evenement ‘Winterse Weken in Lochem’ dat van 11 december t/m 7 januari plaatsvindt in de binnenstad van Lochem. De kunststofijsbaan vormt tijdens dat evenement het centrale punt van de activiteiten die gedurende die periode georganiseerd worden.‘De ijskoningin was haar tijd ver vooruit, ze verheugde zich toen al op de winterse gezelligheid in de binnenstad’, lacht een woordvoerder van het organisatiecomité. ‘Maar we hoeven geen eeuwen meer te wachten: vanaf 11 december is iedereen welkom op onze ijsbaan’. Informatie over het evenement is te vinden op de website van de Lochemse ondernemersvereniging www.lovlochem.nlNoot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van de ‘Winterse weken in Lochem’, contactpersoon Susan Hofs. Tel. 06-54 25 44 70 of info@organisatiepartner.nl
©2011 Arjan Gotink/Zutphens Persbureau

Skelet gevonden in Lochem

Tijdens de laatste fase van de herinrichting van de Kleine Markt in Lochem is opnieuw een bijzondere ontdekking gedaan. Na de vondsten eerder dit jaar, de gave graven en de waterput, vond men tijdens de werkzaamheden wederom een goed geconserveerd skelet. Volgens nog onbevestigde bronnen zou het mogelijk gaan om een voormalige ijskoningin uit de 16e eeuw. Het skelet, dat opgegraven werd in de diepe lagen van de Kleine Markt, droeg schaatsen en een goed geconserveerde loden koker. Bij opening van de koker, door archeologen, bleek het echter te gaan om een ludieke actie van het nieuwe evenement ‘Winterse Weken in Lochem’ dat van 11 december t/m 7 januari plaatsvindt in de binnenstad van Lochem. De kunstijsbaan vormt tijdens dat evenement het centrale punt van de activiteiten die gedurende die periode georganiseerd worden. Fotograaf Arjan Gotink maakte de foto. Wees creatief en verzin een leuk bijschrift. De leukste inzendingen worden op de site geplaatst.

Call Now Button