Tijdens de laatste fase van de herinrichting van de Kleine Markt in Lochem is opnieuw een bijzondere ontdekking gedaan. Na de vondsten eerder dit jaar, de gave graven en de waterput, vond men tijdens de werkzaamheden wederom een goed geconserveerd skelet. Volgens nog onbevestigde bronnen zou het mogelijk gaan om een voormalige ijskoningin uit de 16e eeuw. Het skelet, dat opgegraven werd in de diepe lagen van de Kleine Markt, droeg schaatsen en een goed geconserveerde loden koker. Bij opening van de koker, door archeologen, bleek het echter te gaan om een ludieke actie van het nieuwe evenement ‘Winterse Weken in Lochem’ dat van 11 december t/m 7 januari plaatsvindt in de binnenstad van Lochem. De kunstijsbaan vormt tijdens dat evenement het centrale punt van de activiteiten die gedurende die periode georganiseerd worden. Fotograaf Arjan Gotink maakte de foto. Wees creatief en verzin een leuk bijschrift. De leukste inzendingen worden op de site geplaatst.

Over de auteur

Journalist en tekstschrijver

Gerelateerde berichten

Call Now Button