Laatste ludieke poging van actievoerders om bomenkap tegen te gaan in Vorden. Gery Groot Zwaaftink zingt een lied met publiek en bomen op de achtergrond.
©2012 Patrick van Gemert

Kappen of niet kappen

Met een motorzaag werd er zaterdag hout gezaagd in de Dorpsstraat in Vorden. Maar de geplande bomenkap was niet begonnen. In tegendeel. De bewonersgroep Houd Vorden Groen, Bomenbelang Bronckhorst en de Bomenstichting Achterhoek vroegen met een ludieke actie opnieuw aandacht voor de geplande kap van een aantal beeldbepalende bomen in het dorp. Deze moeten wijken voor de nieuwe inrichting van het centrum en daar zijn zij het niet mee eens. Zaterdag hadden de bomen daarom zwarte rouwbanden gekregen en troubadour Gery Groot Zwaaftink en de Harmonie traden op. Het gezaagde hout werd verkocht. De opbrengst wordt gebruikt om de juridische procedure te bekostigen. (Copyright Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Call Now Button