Nieuwjaarsduik in het Gat van Cortenoever. Zo'n mensen maakten de jaarlijkse nieuwjaarsduik in de plas bij Brummen.
©2013 Patrick van Gemert

Frisse start 2013

Met het afschieten van een carbidbus gaf burgemeester Joosten op nieuwjaarsdag het startschot voor de Unox nieuwjaarsduik van Zwemsportvereniging De Spreng in Brummen. Ruim dertig duikers sprongen dit jaar in het water van het Gat van Cortenoever.

Met de milde temperatuur dit jaar was dat voor de duikers een eitje, twee jaar geleden moest de brandweer nog een wak zagen in de dikke ijslaag om de duik te kunnen laten doorgaan. Na afloop was er warme soep van de nationale nieuwjaarsduiksponsor Unox. De organisatie van De Spreng nam geen risico’s met de veiligheid van de deelnemers. Het Rode Kruis was aanwezig en er lagen ook weer duikers van de Zutphense Duikvereniging DIZ in het water.

(Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Call Now Button