Herdenkingsbijeenkomst bij het Gideon monument op het Broederenkerkplein. Vandaag is het 70 jaar geleden dat de binnenstad van Zutphenwerd gebombardeerd.
©2014 Patrick van Gemert

Herdenking bombardement

Geallieerde vliegtuigen bombardeerden op 14 oktober 1944 de Zutphense binnenstad. Daarbij vielen vele slachtoffers onder de Zutphense bevolking. Zeventig jaar later, op 14 oktober 2014 werd deze dag herdacht in een bijeenkomst bij het Gideon-monument.

Op de 70-jarige herdenking van het bombardement kwamen tientallen belangstellenden af. Maria Sieders-Eggink, die door het bombardement drie zusjes verloor, las een overdenking voor, burgemeester Arnold Gerritsen sprak de aanwezigen toe en leerlingen van de Jan Ligthartschool droegen zelf geschreven gedichten voor. Na de bijeenkomst was er gelegenheid om de tentoonstelling in het Stedelijk Museum die is gewijd aan het bombardement te bezoeken. Op deze tentoonstelling zijn tijdelijk ook kunstwerken van Martien de Kler te bekijken, die zich heeft laten inspireren door het bombardement.

Call Now Button