World Press Photo komt in juli naar Zutphen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Afgelopen donderdag werden de winnende foto’s bekend. Dé World Press Photo van dit jaar is een foto van de Deen Mads Nissen. Als organisatoren van de World Press Photo-tentoonstelling in Zutphen mochten we bij de presentatie in Amsterdam zijn. We kunnen alvast verklappen dat de tentoonstelling (wederom) met indringende en mooie foto’s wordt samengesteld, die samen het verhaal vertellen van het (wereld)nieuws in het afgelopen jaar.

Inmiddels hebben we ook een fanpage op Facebook. Wordt u ook fan?

Op de foto: Sacha de Boer in het Compagnietheater in Amsterdam in gesprek met World Press Photo-winnaar Mads Nissen. Op de achtergrond zijn winnende foto’s over homo’s in Rusland (foto Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau).

Over de auteur

Gerelateerde berichten