Voor zwemevenement in de Berkel is een speciale boei ontwikkeld met sensoren, die de waterkwaliteit meten. Leon van Hamersveld plaatst de boei in de Berkel. ©Patrick van Gemert
©2016 Patrick van Gemert

Waterkwaliteit in de Berkel continu in beeld

Een gele boei vol met sensoren meet sinds dinsdagavond de waterkwaliteit in de Berkel bij Zutphen. Organisatoren van open water evenementen kunnen soms te maken krijgen met onaangename verrassingen die ze niet hadden kunnen voorspellen. Na de vondst van dode eenden in de Berkel besloot de organisatie van De Vrije Slag Door Zutphen daarom dit risico uit te sluiten door vlak voor de start de editie van 2015 te annuleren. Achteraf bleek er geen gevaar te zijn geweest voor de deelnemers.

Leon van Hamersveld, werkzaam bij Eijkelkamp Soil & Water, doet al jaren mee aan de Vrije Slag Door Zutphen en baalde ook van de afgelasting. Hij bood aan om mee te denken in de zoektocht naar een oplossing. Nu is er een uniek meetsysteem bedacht dat het water continue test op de variabelen die voor zwemmers zo belangrijk zijn. De Vrije Slag Door Zutphen is met dit systeem de eerste organisatie van open water zwemevenementen die gaat werken met het door Eijkelkamp ontwikkelde meetsysteem.

De metingen zijn via deze link te volgen.

Call Now Button