Grote brand in het IJsselpaviljoen te Zutphen in 1997. Negatief, scanner, Zwartwit, Archieffoto.
©1997 Patrick van Gemert

Negatieven scannen

Fotorolletjes, wie kent ze nog? Rolletjes met 12, 24 of 36 opnamen, verschillende gevoeligheden, kleur of zwart wit. Het wachten totdat je de ontwikkelde foto’s weer kon ophalen bij de fotograaf. En van elke vakantie maakte je een mooi fotoalbum. Dat waren nog eens tijden. Patrick van Gemert is in het begin van de jaren negentig begonnen als freelance fotograaf voor diverse kranten in de regio. Dit was voor de opkomst van de digitale camera’s en dus schoot hij talloze meters film vol die hij dan weer zelf ontwikkelde en afdrukte of scande. In 2000 kochten wij onze eerste digitale camera en werden er nog maar weinig fotorolletjes gebruikt.

Digitaliseren

Ons hele digitale archief met nieuwsfoto’s is hier te bekijken. Al die foto’s die in de jaren daarvoor zijn gemaakt zitten veilig opgeborgen in negatiefmappen. Sinds kort zijn wij in het bezit van een mooie negatiefscanner en kunnen we deze oude foto’s digitaliseren en met jullie delen. Neem bijvoorbeeld deze foto van de grote brand in het IJsselpaviljoen in 1997. In de komende periode zullen we vaker foto’s uit de oude doos publiceren.

Hebben jullie nog negatieven die jullie willen laten digitaliseren? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Call Now Button