Facebookactie van Politie Zutphen. Burgers kregen vrijdagmiddag een kijkje in de keuken van het Politiewerk door scenario's te spelen bij het IBT.
©2017 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Stop politie!

Acht volgers van de Facebookpagina van politie Zutphen mochten vrijdag mee tijdens een trainingsdag op het IBT trainingscentrum. Na de voorstelronde en een film over de nationale politie begon het echte werk: schieten. Voordat iedereen op de schietbaan een schot mocht lossen met een dienstpistool en zelfs met een MP5 pistoolmitrailleur, kregen ze eerst een duidelijke uitleg over het gebruik van vuurwapens. Nadat alle hulzen weer waren opgeruimd werden diverse scenario’s gespeeld in ‘de straat’. Van wildplasser tot messentrekker – allemaal casussen waar een agent op straat mee in aanraking kan komen.

Fotograaf Patrick van Gemert schoot er met zijn camera op los en maakte de foto’s voor De Stentor.

Call Now Button