Nominatie Gelders Nieuwsfoto 2018. De 4e Editie van de Triatlon van Zutphen. Zwemmers in de Vispoortgracht. Foto: Patrick van Gemert
©2018 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Patrick in de prijzen bij Gelders NieuwsFoto 2018

Foto prijs Gelders NieuwsFoto 2018 sportOnze fotograaf Patrick van Gemert was donderdag een van de winnaars bij de Gelders NieuwsFoto 2018. Hij won in de categorie sport met de foto die hij maakte van de triatlon in Zutphen. Op de foto zie je een van de deelneemsters in het water, de foto is half onderwater gemaakt wat een bijzonder beeld opleverde. De jury, onder voorzitterschap van Wouke van Scherrenburg, zei over de foto ” Een creatief en met veel durf gemaakte sportfoto. Letterlijk dicht op de huid van de sporters. Het bijzondere standpunt leverde een prachtig resultaat“.

Het was de dertiende keer dat de Gelders Nieuwsfoto werd uitgereikt. De genomineerden waren daarvoor uitgenodigd in het provinciehuis te Arnhem. Tijdens de uitreiking interviewde Wouke van Scherrenburg gedeputeerde Josan Meijers en hoofdredacteur van de Gelderlander Peter Jansen over hun visie op fotografie. “Fotografen zijn voor ons echt woest belangrijk. Een krant zonder foto’s is geen krant”, zei Jansen. Patrick, toen hij op het podium gevraagd werd: “Het blijft het mooiste werk dat er is.”

De jury bestond behalve uit Van Scherrenburg uit Bernadet de Prins, Rias Immink en Huub Kerkhoffs. Uit de genomineerden in zeven categorieën kozen zij de winnaars.

Call Now Button