Picture This bij Musea Zutphen. Oude en nieuwe fotojournalistiek ontmoeten elkaar. De archieven van Foto Zeijlemaker en Patrick van Gemert te bekijken op de digitafel in de tentoonstelling.
Picture This bij Musea Zutphen. Oude en nieuwe fotojournalistiek ontmoeten elkaar. De archieven van Foto Zeijlemaker en Patrick van Gemert te bekijken op de digitafel in de tentoonstelling.

Schuiven met foto’s

Heb je de tentoonstelling Picture This! Schrijven met licht in het Stedelijk Museum Zutphen al gezien? Het is een boeiende tentoonstelling met foto’s uit de fotocollectie van het museum. Niels Beugeling, die de tentoonstelling samenstelde, kon hiervoor putten uit ruim 500.000 beelden. Je ziet vooral veel foto’s van fotopersbureau Zeylemaker uit Zutphen. Onze fotograaf Patrick van Gemert ontdekte veel overeenkomsten met zíjn archief. Je kunt dit zelf ook bekijken: in de expositie staat een multitouchtafel waarin je zelf door de foto’s kunt scrollen en ‘setjes’ kunt maken van de historische foto’s én de foto’s van Patrick van Gemert.

De tentoonstelling loopt tot 1 september 2019.

Call Now Button