Maandagmorgen is de Nautictrans als eerste schip door de sluis bij Eefde gevaren, De Nautictrans was het schip dat in de sluis lag toen de sluisdeur op 3 januari naar beneden viel.
©2012 Patrick van Gemert

Sluis bij Eefde weer in gebruik

Rijkswaterstaat heeft vanochtend het eerste schip geschut in sluis Eefde. Daarmee is een einde gekomen aan vijf weken stremming van de sluis. Rijkswaterstaat bedient de sluisdeur aan de IJsselzijde met een tijdelijke hefconstructie. Alle schepen kunnen het kanaal verlaten. Daarnaast kunnen nieuwe schepen het kanaal opvaren om bedrijven in Twente te bevoorraden. De tijdelijke hefconstructie blijft in gebruik tot 17 maart, dan begint Rijkswaterstaat met het herstel van de schade aan de sluis. Vanaf 26 maart is de schade hersteld en de sluis weer normaal in bedrijf. Het eerste schip dat door de sluis vaart, is de Nautictrans. Dit schip bevond zich tijdens de calamiteit op 3 januari in de sluiskolk.

Call Now Button