Opening van de expositie Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven Jo Spier & Peter van Straaten in het Stedelijk Museum.
©2012 Patrick van Gemert

Peter van Straaten & Jo Spier Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven

In samenwerking met het Persmuseum, Amsterdam, laat de tentoonstelling Peter van Straaten & Jo Spier; Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven werk zien van de bekende tekenaars Peter van Straaten (1935) en Jo Spier (1900-1978). Deze tentoonstelling zal worden geopend door Siegfried Woldhek winnaar van de Inktspotprijs 2011, voor de beste politieke prent van 2011, en vaste illustrator van o.a. NRC-Handelsblad, en is van 17 maart tot en met 17 juni 2012 te zien in het Stedelijk Museum Zutphen.

Peter van Straaten heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de, van oorsprong Zutphense, tekenaar/illustrator Jo Spier een van zijn grote voorbeelden is. In deze tentoonstelling zal een persoonlijke keuze van Van Straaten uit het werk van Spier te zien zijn, met daar tegenover vergelijkbaar werk van hemzelf. Zo zal ook het publiek kunnen constateren dat er een duidelijke verwantschap bestaat tussen de beide kunstenaars.

Portretten, politiek, maatschappij, kunst en cultuur, stad en platteland zijn thema’s die beide kunstenaars tot inspiratie hebben gediend. Ook vrij werk en uniek en veelal onbekend jeugdwerk van beide tekenaars zal in de tentoonstelling te zien zijn. Bij de tentoonstelling komt er een kleine publicatie over Peter van Straaten en Jo Spier en is te koop voor € 5,00 in de museumwinkel.

Call Now Button