Werk in uitvoering

Werk in uitvoering, kunstenaars in hun atelier. Onder die titel is zondag 17 juni een nieuwe expositie in Museum Henriette Polak in Zutphen geopend. Fotografe Ingrid Bakker fotografeerde de afgelopen tien jaar kunstenaars aan het werk in hun atelier. Van een groot deel van deze kunstenaars heeft Museum Henriette Polak werk in de collectie. In de tentoonstelling zijn foto’s van twintig kunstenaars te zien, in combinatie met hun werk uit de collectie.

Ook zijn werken te zien van andere kunstenaars rondom het thema de kunstenaar en zijn atelier. Bekende namen in de serie zijn o.a. Wendelien Schönfeld, Nicolas Wijnberg, Herman Gordijn, Harry op Laak, Willem den Ouden, Johan de Haas en Arie Schippers. De tentoontstelling is nog tot en met 16 september te zien.

Bij de expositie is ook een boek verschenen. Fiona van Gemert-de Heus hield hiervoor een uitgebreid interview met Ingrid Bakker. Het boek is te koop bij het museum.

Patrick van Gemert fotografeerde de opening van de expositie.

Call Now Button