In de huiskamer van Agnes Klein Haneveld staat het vol met dozen dierenplaatjes. Zij kwam na een oproep van iemand anders op Facebook ook op het idee om ook de plaatjes te gaan verzamelen. Niet voor haar eigen gezin, maar voor de Voedselbank in Zutphen en Deventer. De gezinnen die gebruik maken van de voedselbank komen in de regel niet bij de Albert Heijn en de kinderen hadden dus ook niet de mogelijkheid om de plaatjes te verzamelen.

De actie van AH is inmiddels afgelopen maar bij Agnes blijven de plaatjes binnenstromen. Inmiddels heeft ze al 320 boeken en die gaan voor de kerstdagen naar de Voedselbanken. Naast de Voedselbank gaan er ook boeken naar de kinderafdeling van Gelre ziekenhuis Zutphen en RISO. Heb jij ook nog plaatjes over? Stuur Agnes een mailtje voor meer informatie kleinvisje2@gmail.com

(Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Over de auteur

Journalist en tekstschrijver

Gerelateerde berichten

Call Now Button