Sporen van watervogels op het besneeuwde ijs.
©2013 Patrick van Gemert

Niet over één nacht ijs

Vrijwilligers van de Zutphense IJsvereniging zijn de laatste dagen druk bezig om de baan weer schaatsklaar te maken. Met sneeuwschuivers en een veegmachine proberen de vrijwilligers de baan sneeuwvrij te krijgen zodat de ijslaag kan aangroeien.

Om de grootste ijsbaan van Gelderland open te kunnen stellen moet de ijslaag minimaal 8 centimeter dik zijn. Bij de meting van vanmorgen bleek de laag op veel plaatsen maar 6 centimeter dik te zijn en dat is te weinig om de veiligheid te kunnen garanderen. Woensdag om 10 uur zullen de ijsmeesters opnieuw de ijsdikte meten en hopelijk kunnen woensdagmiddag de schaatsen worden ondergebonden.

(Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Call Now Button