Ondernemerscafe
©2013 Patrick van Gemert

Ondernemerscafé op 29-8: onderwijs vs. bedrijfsleven

Onderwijs en bedrijfsleven kunnen niet zonder elkaar. Om als bedrijf te kunnen rekenen op goede vakkrachten is het van belang dat het onderwijs goed op de praktijk wordt afgestemd. Anderzijds heeft het onderwijs het bedrijfsleven nodig voor onder meer stageadressen. Maar hoe zit het onderwijs tegenwoordig in elkaar? En wat kunnen onderwijs en bedrijfsleven concreet in de regio voor elkaar betekenen? Daarover spreekt Freerk Boekelo, directeur van het Stedelijk Vakcollege in Zutphen, in het Ondernemerscafé op 29 augustus.

Het Ondernemerscafé is elke laatste donderdag van de maand bij Bronsbergen en duurt van 18.00 tot 20.00 uur en de kosten bedragen 15 euro per persoon (inclusief maaltijd, exclusief drankjes). Aanmelden voor deze avond kan bij info@zutphenspersbureau.nl en natuurlijk op Facebook: https://www.facebook.com/events/477038402391905/.

Stedelijk Vakcollege

Het Stedelijk Vakcollege maakt onderdeel uit van de scholengroep het Stedelijk, een scholengroep voor openbaar voortgezet Daltononderwijs. Samen met Stedelijk Mavo en Stedelijk Lyceum vormt het vakcollege ‘drie scholen onder één dak’. Leerlingen van het Stedelijk Vakcollege kiezen al snel voor een richting zoals techniek en zorg. Via stages komen zij al jong met het bedrijfsleven in contact. “Met name de technische hoek kan niet zonder het bedrijfsleven”, merkt Freerk Boekelo. Maar in de nabije toekomst gaat er wel veel veranderen. In het Ondernemerscafé legt Boekelo uit wat dat betekent.

Ondernemerscafé

Het Ondernemerscafé wordt elke laatste donderdag van de maand georganiseerd door Mark Schiphorst van Fort Bronsbergen en Fiona de Heus van Zutphens Persbureau. De inloop is van 18.00 tot 18.30 uur, daarna krijgt de spreker het woord en rond 19.00 uur serveert Bronsbergen een maaltijd voor de aanwezigen. Voor en na de spreker is er daardoor tijd genoeg om te netwerken. Het volgende Ondernemerscafé is donderdag 26 september. Dan vertelt Cynthia Marras van Cinemajestic over het managen van de bioscoop en de inzet van social media daarbij.

De foto’s zijn gemaakt tijdens het Ondernemerscafé in juli. Toen waren ondernemers samen met hun partners en kinderen uitgenodigd voor een barbecue. Rob Wagenvoort van Olympia trakteerde iedereen op een boek over toptalent. De foto’s zijn gemaakt door Patrick van Gemert.

Call Now Button