Bij archeologisch onderzoek op het Broederenkerkplein zijn de restanten van een oud schip en de oude bestrating van de Apenstert gevonden.
©2013 Patrick van Gemert

Apenstert weer even zichtbaar

Medewerkers van de dienst archeologie van de gemeente Zutphen hebben op de hoek van het Broederenkerkplein en de Kreijnckstraat een deel van de Apenstert blootgelegd. De archeologen hebben in de gegraven put op een diepte van 2 meter delen van het houten middeleeuwse wegdek gevonden. Naast het wegdek zijn er ook restanten van een houten beschoeiing gevonden.

Tot voor de oorlog was de Apenstert een straat in het Zutphense Barlhezekwartier. Tijdens het bombardement van 14 oktober 1944 is dit deel van Zutphen zwaar getroffen. Het bombardement heeft de straat letterlijk van de kaart geveegd.

Copyright Patrick van Gemert | Zutphens Persbureau.

Call Now Button