PPMO test voor Brandweermensen. ©Patrick van Gemert
©2015 Patrick van Gemert

PPMO-test in Ruurlo

Brandweermensen uit de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) kunnen vanaf begin volgend jaar voor hun medische keuring in Ruurlo terecht.

De baan voor het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) wordt momenteel door zowel vrijwilligers als beroeps getest. Medewerkers van de brandweer moeten voor de keuring aan twaalf eisen voldoen. Bij de test kijkt men onder andere naar klimmen, hurken, rugbelasting, zicht en het gehoor.

De fysieke test moet met ademluchtbepakking worden uitgevoerd, waarbij de brandweermensen een deur moeten forceren, over een richel lopen en met hun spullen een ladder moeten beklimmen. Het meest zware onderdeel is dat ze gehurkt, vooruit en achteruit, een parcours moeten afleggen met een hogedrukslang.

Op dit moment is Ruurlo de enige locatie voor de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland voor PPMO-testen. Er wordt voor de korpsen op de Veluwe nog gezocht naar een geschikte locatie die de reisafstand vanuit deze regio moet beperken.

Fotograaf Patrick van Gemert fotografeerde voor De Stentor het testparcours.

Call Now Button