Groot Zutphens Dictee
©2014 Patrick van Gemert

19-11: Groot Zutphens Dictee

Culinair Zutphen. Dat is het thema van het zevende Groot Zutphens Dictee (in algemeen beschaafd Nederlands). Lionsclub Zutphen-Kattenhaven houdt dit dictee op 19 november bij Fort Bronsbergen in Zutphen. Stadsdichter Anna Wiersma leest dit jaar het dictee voor. Aanmelden kan per mail en aan de zaal.

De opbrengst van het dictee gaat geheel naar een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Het vergeten kind. De stichting heeft tot doel om kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in Nederlandse opvangcentra, zoals blijf-van-mijn-lijfhuizen en asielzoekerscentra, verblijven wat afleiding en plezier te geven. Ambassadeurs van de stichting zijn onder andere Johnny de Mol, Dinand Woesthoff en Angela Schijf.
Lions Nederland viert in 2017 haar 100-jarig bestaan en wil in dat jaar onder andere de stichting Het vergeten kind ondersteunen. Lionsclub Zutphen-Kattenhaven heeft vooruitlopend hierop voor dit doel gekozen.

De toegangsprijs voor het dictee is 7 euro. Extra geld voor de pot is altijd welkom en deelnemers kunnen ook sponsorgeld binnenhalen door zich per woord te laten sponsoren. Het dictee zal circa de 250 woorden bevatten.

Laagdrempelig

Voor de beste deelnemers zijn prijzen beschikbaar gesteld. De anderen hoeven zich geen zorgen te maken over een afgang; het wordt niet bekend gemaakt hoeveel fouten de deelnemers hebben gemaakt. Wel krijgen zij hun gecorrigeerde dictee na afloop terug. Daarmee wil de organisatie een mogelijke drempel voor deelname wegnemen en zoveel mogelijk mensen over de streep trekken om zich voor het goede doel in te schrijven. Jody Hagenbeek (Graafschap Bibliotheken Zutphen en 5e bij het Groot Dictee der Nederlandse taal in 1994), Jaap Pott (neerlandicus, gepensioneerd docent Nederlands van het Baudartius College te Zutphen), Fiona van Gemert-de Heus (journalist, Zutphens Persbureau) en Michel Groothedde (stadsarcheoloog en Zutphenspecialist) staan weer garant voor een spannend dictee.

Deelname

Mensen die willen deelnemen aan het Goot Zutphens Dictee op donderdag 19 november kunnen zich aanmelden via de website: www.grootzutphensdictee.nl of via jwblekman@gmail.com. Het Groot Zutphens Dictee zal wederom in Fort Bronsbergen te Zutphen plaatsvinden. Het Groot Zutphens Dictee begint om 19.45 uur. De zaal is open vanaf 19 uur.

Call Now Button