Voorjaar, de eerste eendenkuikentjes in de sloot langs de Piet Heinstraat in Zutphen. ©Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
©2018 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Voorjaarskriebels

Voorjaar, een prachtige periode om er op uit te trekken met de camera. In de natuur komt alles weer tot leven, de bomen krijgen weer blaadjes en overal schieten de bloemen weer uit de grond. De vogels fluiten je in de vroege ochtend wakker en de vlinders vliegen door de tuin. Langs de waterkant is er ook veel te zien, watervogels bouwen hun nesten en heel voorzichtig zie je de eerste vroege kuikentjes onder begeleiding van moeder al door het water zwemmen. Redenen genoeg om er op uit te trekken met de camera!

Geef ze de ruimte!

Als je al dat moois wilt gaan fotograferen, blijf dan wel een op afstand. Neem een wat langere lens mee, ga lekker in het zonnetje aan de waterkant zitten en geniet van al dat moois in de omgeving. Mocht een watervogel met haar kroost dichterbij komen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar geef ze wel de ruimte en ga zeker geen moeite doen om een kuikentje te aaien. Onze geur kan er voor zorgen dat de dierenmoeder haar kuiken verstoot.

 

Op de foto, jonge eendjes in de omgeving van de Piet Heinstraat in Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button