In totaal deden 56 deelnemers mee aan het Groot Zutphens Dictee op donderdag 21 november. Het was de vijfde keer dat Lionsclub Zutphen-Kattenhaven het dictee organiseerde. De grote zaal van Fort Bronsbergen was bomvol en toch was het muisstil toen A.L. Snijders de zinnen één voor één voor las, doorspekt met zijn droge humor. Het thema van het dictee dit jaar was ‘Bizar Zutphen’, met anekdotes uit de geschiedenis van de stad over vreemde gebeurtenissen en mythes. De winnaar was Rein Leentfaar uit Breskens, met slechts één fout, hoewel hij ook die ene fout aanvocht.

Uit Zutphen en omgeving won Marry Potjes uit Baak, met zes fouten, gevolgd door Henk Demoed en Jeannette van der Maten uit Zutphen (beide acht fouten) en op de derde plaats Jan Riefel uit Twello (tien fouten). De zestien correctoren hadden een flinke uitdaging om de dictees in snel tempo na te kijken; de deelnemers maakten samen 1131 fouten in de zeven zinnen.

Het dictee was ook dit jaar weer geschreven door Jody Hagenbeek, Jaap Pott, Michel Groothedde en Fiona van Gemert-de Heus.

De opbrengst van het dictee, 750 euro, gaat naar kinderboerderij De Schouw.

Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau.

Over de auteur

Journalist en tekstschrijver

Gerelateerde berichten

Call Now Button

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Holler Box