Vandaag is schilder Ronald Doornberg begonnen met de schilderwerkzaamheden aan het beroemde Poortersklokje. Hij werkt vanuit een hoogwerker met prachtig uitzicht over Zutphen. ©2014 Patrick van Gemert
©2014 Patrick van Gemert

Poortersklokje in de verf

Het Poortersklokje van de Broederenkerk in Zutphen is de afgelopen dagen weer voorzien van een nieuwe laag verf. Schilder Ronald Doornberg van Allure Schilders is vaker op deze hoogte te vinden: vorig jaar schilderde hij de binnenzijde van het torentje al en ook het houtwerk van de Wijnhuistoren. Na vijftien jaar was de buitenzijde van het Poortersklokje weer aan de beurt. Met de enorme hoogwerker van Kamphuis kan hij tijdens het schilderwerk ook nog genieten van het adembenemende uitzicht over Zutphen.

Fotograaf Patrick van Gemert ging mee de hoogte in en maakte de foto’s en een kort filmpje dat hier te bekijken is.

Call Now Button