Illustrator Jan Jutte aan het werk in de Refter van het Stedelijk museum Zutphen. Voor de expositie Prenten, Prenten wat een prenten maakt hij een enorme wandschildering. ©2014 Patrick van Gemert
©2014 Patrick van Gemert

Prenten

Uitgeverij Lemniscaat bestaat dit jaar 50 jaar. Ter ere van dit jubileum ontving Graafschap bibliotheken het hele oeuvre cadeau. Alle exemplaren worden binnenkort beschikbaar om te lenen. Vanaf 13 september is in het Stedelijk Museum Zutphen een feestelijke tentoonstelling te bezoeken onder de titel: PRENTEN, PRENTEN, wát een prenten! : Lemniscaat,  50 jaar feest van herkenning. In de tentoonstelling wordt de kleurrijke wereld van prentenboeken in beeld gebracht, een feest van herkenning voor jong én oud.

In de periode van de tentoonstelling worden er in het museum en in de Bibliotheek diverse workshops en lezingen georganiseerd en wordt er voorgelezen.
In ieder geval zullen Dieter & Ingrid  Schubert, Mies van Hout, Jan Jutte en Charlotte Dematons hun opwachting maken. Houd voor deze en meer activiteiten de agenda op de websites van de Bibliotheek en het museum in de gaten.

Voor volwassen leden van de Bibliotheek is er een leuke actie. U kunt op vertoon van uw biebpas gratis de tentoonstelling bezoeken. Kinderen mogen sowieso gratis naar binnen.

De tentoonstelling is te bezoeken van 13 september 2014 tot en met 4 januari 2015.

Call Now Button