Opening en open dag van het Cleantech Center in de oude Broodfabriek en het Pakhuis.
©2014 Patrick van Gemert

Opening Cleantech center

Zaterdagochtend werd het Cleantech Center feestelijk geopend. Het Cleantech Center is hét duurzame innovatiecentrum voor (Oost) Nederland en is gevestigd in de twee historische panden van het Innovatiegilde, het Pakhuis Noorderhaven en de naastgelegen Broodfabriek op het voormalige Reesink terrein. Hier gaan studenten, bedrijven en overheden samenwerken aan duurzame en innovatieve oplossingen voor onze economie.

Annemieke Traag, gedeputeerde (o.a. Innovatie, Klimaat en Energie) bij de provincie Gelderland, was aanwezig om de twee panden symbolisch te openen. Burgemeester Arnold Gerritsen van de gemeente Zutphen sprak zijn trots uit over dit innovatieve initiatief en het belang van dit initiatief voor Zutphen. Gerrit Kamphuis vertelde over de totstandkoming en de toekomst van het Pakhuis Noorderhaven en de motor hierachter: de elf ondernemers uit de regio die samen Het Innovatiegilde vormen.

Jan Emmerzaal gaf als voorzitter van de Stichting Cleantech Center een toelichting op de doelstellingen van het Cleantech Center en onderwijsspecialist Martijn Snijder enthousiasmeerde het publiek voor de Cleantech Challenges: projecten waarbij bedrijven intensief samenwerken met studenten om op zoek te gaan naar oplossingen voor door bedrijven geformuleerde vraagstukken.
De aanwezigen werden welkom geheten door Henk Janssen. initiatiefnemer en tevens directeur van Innovatiegilde en Cleantech Center

In de middag konden belangstellenden een kijkje nemen op de Toekomstmarkt waar van alles te vinden was over duurzame technologie en ondernemen in de toekomst. Scholen, bedrijven en energiecoöperaties uit de regio presenteerden zichzelf en bezoekers werden geïnformeerd over de nieuwste innovatieve snufjes op het gebied van schone technologie.

Call Now Button