Opening van de World Press Photo tentoonstelling in de Walburgiskerk in Zutphen. ©2016 Patrick van Gemert
©2016 Patrick van Gemert

World Press Photo Zutphen vanaf nu open

De tentoonstelling World Press Photo en KidsRights in de Walburgiskerk in Zutphen zijn donderdag 14 juli officieel geopend. De gasten werden buiten al verwelkomd door een reclamevliegtuig dat met een lange sleep “Nu: World Press Photo Zutphen” over de stad en de Walburgiskerk vloog.

De opening werd volgens ingeluid door Gert Oldenbeuving op het Baderorgel en ook het Zutphens Mannenkoor trad op. Na lovende woorden van locoburgemeester Annelies de Jonge sprak oud-Zutphenaar en oprichter en voorzitter van KidsRights Marc Dullaert over de nobelvredesprijs voor kinderen en de tentoonstelling die daarover is ingericht. Lars Boering, directeur van World Press Photo, haalde nog een keer het succes van vorig jaar aan en de verwachtingen die dat schept voor dit jaar. Voordat de genodigden de tentoonstellingen zelf konden gaan bekijken vestigde stadsdichter Anna Wiersma de aandacht op de winnende foto van Warren Richardson over de vluchtelingen aan de Hongaars-Servische grens met een gedicht hierover.

World Press Photo is tot en met zondag 7 augustus te zien in Zutphen. KidsRights tot en met 4 augustus. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop aan de kassa in de kerk en bij de VVV. Tevens zijn diverse arrangementen mogelijk. Bezoek daarvoor de website www.worldpressphotozutphen.nl.

Call Now Button