10000ste bezoeker World Press Photo Zutphen. ©Patrick van Gemert
©2016 Patrick van Gemert

10.000ste bezoeker World Press Photo in Zutphen

World Press Photo ontving zondagmiddag de 10.000ste bezoeker in Zutphen. De tentoonstelling was voor de tweede keer in Zutphen te zien. Vorig jaar kwamen er al bijna 10.000 bezoekers naar de kerk en de verwachting om dat dit jaar te overtreffen is bereikt. Voorzitter Peter Meulenbroek van de organiserende stichting Zutphen: Doen! ontving de 10.000ste bezoeker, Anna Wolthaus met haar man Wim Peters uit Zutphen. „Wat indrukwekkend”, zeggen zij na hun bezoek.

De stichting, bestaande uit Peter Meulenbroek (Hollands Pracht), Arjen Woudenberg (KM Uitgevers), Hans van Geffen (Hans van Geffen bedrijfsadvies) en Patrick van Gemert en Fiona de Heus(beiden van Zutphens Persbureau), willen met dit evenement Zutphen op de kaart zetten. „We hebben publiek uit heel Nederland gehad, van Drachten tot Vlissingen. En ook uit het buitenland, van Sint Petersburg tot Zuid-Amerika”, vertelt Meulenbroek. „We hebben geprobeerd om via internet, maar ook via onze eigen krant die in een oplage van 200.000 stuks gedrukt is, de banieren aan de kerk, de IJsselbrug en in de stad en posters zoveel mogelijk mensen te attenderen op de tentoonstelling.” Zo wisten Wolthaus en Peters ook van de tentoonstelling. „Maar heftig hoor”, vinden ze de foto’s.

Zij werden verrast met bloemen en een fotoboek over World Press Photo 16. Om alles nog eens rustig na te kijken thuis, want misschien was het zondag met meer dan 400 bezoekers tijdens de openstelling van drie uur wel een beetje te druk om alle foto’s goed te bekijken.

Als het aan de stichting Zutphen: Doen! ligt komt World Press Photo volgend jaar weer naar Zutphen.

Call Now Button