IJspret voor de duikers van Albacare uit Zutphen en Meduse uit Dieren. Een aantal leden van deze verenigingen volgen een specialty IJsduiken van de NOB(Nederlandse Onderwatersport Bond). De omstandigheden voor de duik waren geweldig, mooi helder ijs en een zonnetje. De watertemperatuur was onder het ijs 4 graden. ©2017 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
©2017 Patrick van Gemert

Fotograaf duikt onder het ijs

IJspret voor de duikers van Albacare uit Zutphen en Meduse uit Dieren. Een aantal leden van deze verenigingen volgen een specialty IJsduiken van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Na het afronden van deze opleiding mogen de duikers zelf een ijsduik organiseren. De omstandigheden voor de duik waren geweldig; mooi helder ijs en een zonnetje. Uiteindelijk doken acht buddyparen onder het ijs, waar de watertemperatuur 4 graden was. Onze onderwaterfotograaf Patrick van Gemert volgt deze specialty ook en nam natuurlijk zijn camera mee onder het ijs.

Meer foto’s van de duik zijn te bekijken op onze fanpage op Facebook. Een aantal van deze foto’s was vandaag ook te zien in De Stentor.

Call Now Button