Fotograaf Patrick van Gemert geeft een print van de in 2016 gemaakte foto aan de Canadese veteraan Albert Suddard. Foto: Willem Feith.
©2017 Willem Feith

We’ll meet again

Op Bevrijdingsdag was onze fotograaf aanwezig bij de onthulling van het informatiebord bij de bunker van Morgan, de Canadese soldaat die dood werd aangetroffen in een kochbunker bij Huis ‘t Velde. Tijdens deze bijeenkomst ontmoette hij ook weer twee van de drie Canadese veteranen die hij in 2016 fotografeerde tijdens hun bezoek aan de regio. Patrick had toen voor de gelegenheid een Speed Graphic camera kunnen lenen van het Fotografica Museum Doesburg, een toestel dat in de Tweede Wereldoorlog ook werd gebruikt. Dit jaar kreeg hij de kans om de afdrukken persoonlijk aan Albert Suddard en John MacLeod te overhandigen. De derde veteraan die hij toen fotografeerde, Ted Paisley, was helaas in het najaar van 2016 overleden, zijn zoon was wel aanwezig en nam de afdruk dankbaar in ontvangst. Op de foto van Willem Feith bekijkt Albert Suddard samen met Patrick één van de gemaakte foto’s.

Je me souviens.

De foto’s van bijeenkomst voor Corporal Patrick Morgan zijn te bekijken op onze fanpage.

De Canadese veteraan Ted Paisley, gefotografeerd met een Speed Graphic camera. Foto: Patrick van Gemert
De Canadese veteraan Ted Paisley, in 2016 gefotografeerd met een Speed Graphic camera. Foto: Patrick van Gemert
Call Now Button