Winter in Zutphen. Mensen lopen door de sneeuw langs de hoog staande IJssel.
DS-2021-7483 - Zutphen - Winter in Zutphen. Mensen lopen door de sneeuw langs de hoog staande IJssel.

Je kunt er niet omheen, het is echt winter geworden. Al de hele week vlogen de weerkaarten je om de oren, pluim hier, lagedrukgebied daar, mogelijke sneeuwhoogtes… De weermannen en -vrouwen waren in alle staten. De fotografen trouwens ook. Patrick van Gemert was zaterdag al fanatiek bezig zijn auto klaar te maken voor de barre tocht van zondag. Voor deze winterse dag stond er een fotoafspraak voor De Stentor: bij Pannenkoekenhuis de Reuvershoeve werd er met trekkers gereden om er zo voor te zorgen dat de bestelde pannenkoeken netjes konden worden thuisbezorgd. Een leuke fotoklus om de dag mee te beginnen.

Weer of geen weer, ook met de hevige sneeuwval op komst blijft pannenkoekenhuis Reuvershoeve uit Brummen pannenkoeken bezorgen, en wel op een heel speciale manier: met trekkers! Wouter Westdijk geeft de pannenkoeken aan Erwin Jansen die met zijn trekker gaat bezorgen.

Maar eerst moest onze fotograaf wel zien dat hij de auto van de parkeerplaats kon krijgen. In zijn straat komt geen sneeuwschuiver, dus gewapend met een sneeuwschep eerst even scheppen, zodat hij wel weg kon komen. Op de nieuwe IJsselbrug kon hij aansluiten bij een grote sneeuwschuiver en kwam hij zo zonder problemen aan de andere kant van de IJssel.

Bij de Oude IJsselbrug wandelden al mensen langs het hoge water in de witte wereld en in Cortenoever stonden de schapen in de vers gevallen sneeuw. Dat leverde een prachtige winterfoto op. Zo veel sneeuw hebben we in jaren niet gehad. Het geeft misschien wat overlast voor het verkeer, maar voor de fotografen onder ons is het genieten! Helaas, maar begrijpelijk lag de gedrukte krant vanmorgen niet op de deurmat, gelukkig hebben we de foto’s nog…

Call Now Button