Opening van de World Press Photo tentoonstelling in de Walburgiskerk te Zutphen. Foto Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau
Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau

Dit was World Press Photo Zutphen 2018

World Press Photo was dit jaar opnieuw in Zutphen. We zijn er trots op mede-organisator te zijn van dit geweldige event dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Dit jaar spraken twee winnaars, Carla Kogelman en Jasper Doest, in Zutphen over hun werk. In de credokapel toonden we in samenwerking met de vereniging Fotografica aan de hand van tientallen fototoestellen De geschiedenis van de fotocamera. Filmhuis Luxor draaide films over fotografie. De fluisterboten en stadswandelingen combineerden hun aanbod met een bezoek aan de tentoonstelling.

Onder de vlag van Fotozomer Zutphen waren tegelijkertijd ook elders in de stad foto-exposities: van Jessica Lepper in het stadhuis, van De Zutphense in de Witte Vleugel, van Merijn Bisschops in Dat Bolwerck en van Zoom In bij 25 winkels in de binnenstad.

Doordat we World Press Photo dit jaar al vóór de schoolvakantie konden openen, konden we ook het voortgezet onderwijs uitnodigen. Vier scholen, de Praktijkschool, het Isendoorn, het Baudartius College en het Stedelijk, maakten daar gebruik van. Patrick van Gemert gaf aan meerdere groepen gastlessen over fotojournalistiek en ethiek voordat ze de foto’s zelf gingen bekijken.

Een terugblik op deze ruim drie intense fotoweken zie je hier:

World Press Photo 2018 Zutphen
 

 

Call Now Button