Op de Bult van Ketjen aan de IJsselkade in Zutphen is vanmorgen een historisch kanon geplaatst. Medewerkers van Schotman Restauraties uit Vorden leggen de laatste hand aan de afwerking van het kanon. De Stentor. Foto: Patrick van Gemert
©2018 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Kanon op Bult van Ketjen

Op de Bult van Ketjen staat weer een kanon. Zutphen was eeuwenlang ommuurd door vestingwerken, die de vijand buiten de stad moesten houden. In de historische stad zijn nog steeds delen van de vestingwerken zichtbaar, waaronder het bolwerk aan de IJsselkade, voor de inwoners beter bekend als de Bult van Ketjen.

Met de nieuwe inrichting van de IJsselkade ontstond het idee om op deze plek net als in vroeger tijden een kanon te plaatsen. Op zondag 16 december om 12.00 uur zal wethouder Annelies de Jonge het kanon symbolisch afvuren. De onthulling is tevens het startschot voor het Sprookjesfestival dat die dag plaatsvindt in de Zutphense binnenstad.

Medewerkers van Schotman Restauraties uit Vorden leggen de laatste hand aan de afwerking van het kanon.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button