20 jaar fotojournalistiek met Patrick van Gemert. Afsluiting van de Ontmoeting, uitstrooien van het gekleurde zand van de Mandala in de IJssel door Rinpoche. Foto: Patrick van Gemert
©2008 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

20 jaar Zutphense fotojournalistiek

20 jaar Zutphense fotojournalistiek in Musea Zutphen

Fotograaf Patrick van Gemert exposeert ‘twintig jaar Zutphense fotojournalistiek’ in het auditorium van de Musea Zutphen. Dit ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan dit jaar van Zutphens Persbureau – het bedrijf van hem en zijn partner tekstschrijver/journalist Fiona de Heus. De tentoonstelling is te zien van 11 juli tot en met 31 augustus, tijdens FotoZomer Zutphen. Vrij entree.

Patrick van Gemert fotografeert ruim twintig jaar het nieuws in onder meer Zutphen. Voor deze tentoonstelling heeft hij een selectie gemaakt van zijn meest bijzondere beelden uit Zutphen. Ze zijn onder meer gepubliceerd in dagblad de Stentor. Hoewel Patrick in een grote regio werkzaam is, zijn voor de tentoonstelling speciaal Zutphense foto’s geselecteerd. Zij vormen een mooie aanvulling op de tentoonstelling “Picture This” in het Stedelijk Museum, waarin een greep uit de Zeylemakercollectie te bewonderen is.

Lezing

Op zondag 21 juli geeft Patrick van Gemert in het auditorium van Musea Zutphen een lezing over zijn werk. Tijdens de lezing zal Patrick meer vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling te zien zijn, ook zal hij andere beelden tonen uit de afgelopen 20 jaar en zal hij meer vertellen over de ontwikkeling van Zutphens Persbureau en de veranderingen in de fotografie door de jaren heen.

Kaarten voor de lezing
Call Now Button