Koikarpers Bronsbergen Patrick van Gemert
©2014 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Onder de waterspiegel

Fotograaf Patrick van Gemert toont vanaf 16 september aan de medewerkers en bezoekers van de Gezondheidsdienst voor Dieren een selectie van onderwaterfoto’s die hij in de omgeving van Zutphen heeft gemaakt. Let op! De tentoonstelling is alleen door medewerkers en aangemelde bezoekers te bekijken in de hal op de begane grond.

Ademen onder de waterspiegel…

Na een foto-opdracht voor een regionale krant over Duik Holland Schoon werd fotograaf Patrick van Gemert door een duikinstructeur uitgenodigd een proefduik te maken in het toenmalige Zutphense Graaf Ottobad. Hij was meteen verkocht. Het was bijna dezelfde magische ervaring als toen hij op twaalfjarige leeftijd voor de eerste keer in de donkere kamer een fotorolletje ontwikkelde en afdrukte.

Om met zijn camera de onbekende onderwaterwereld te kunnen verkennen, deze in beeld brengen en mensen bewust te maken van de schoonheid onder de waterspiegel is een belangrijke drijfveer geworden voor de Zutphense fotograaf.

Inmiddels heeft hij vele duiken in zijn en neemt hij bij elke duik een onderwatercamera mee.

Op de foto, Koikarpers in het Gat van Bronsbergenmeer. Foto: Patrick van Gemert

Call Now Button