Tijdens de driedaagse internationale salesmeeting ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Bronkhorst High-Tech B.V. uit Ruurlo is de Duitser Philipp Wagner onderscheiden door de Koninklijke Metaalunie.
©2011 Patrick van Gemert

Nederlandse onderscheiding

Zakenpartner Wagner wordt verrast tijdens salesmeeting van Bronkhorst High-Tech

Tijdens de driedaagse internationale salesmeeting ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Bronkhorst High-Tech B.V. uit Ruurlo is de Duitser Philipp Wagner onderscheiden door de Koninklijke Metaalunie. Via de persberichtenservice van Zutphens Persbureau is dit bericht in diverse regionale bladen en vakbladen verschenen.

Dipl. Ing. Wagner, directeur van Wagner Mess- und Regeltechnik, is één van de Duitse distributeurs die al van begin af aan zaken doet met Bronkhorst High-Tech. Hijzelf prijst vooral de ‘vriendschap en samenwerking’ in de afgelopen dertig jaar met zijn Nederlandse collega’s.

Michaël van Straalen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, gaf aan het eind van zijn speech aan dat hij niet alleen voor Bronkhorst High-Tech was gekomen. Natuurlijk, hij had het succesvolle bedrijf gefeliciteerd met het 30-jarig bestaan. ,,Bronkhorst High-Tech staat bekend om zijn sociale houding, uitstraling en traditie. Niet voor niets zijn er mensen die er al heel lang werken. Dit is dan ook een soort familiefeestje”, zei Van Straalen tegenover de circa negentig aanwezige relaties, die vanuit meer dan 30 landen over de hele wereld naar Hotel Duiven waren gekomen.

’89 jaar jong’

Daarna richtte Van Straalen zich tot de heer Wagner, de 89-jarige Duitse distributeur die nog steeds iedere dag op de werkvloer te vinden is. ,,U bent 89 jaren jong”, sprak Van Straalen dan ook terecht. ,,En vanaf dag één bent u familie en zakenpartner van Bronkhorst High-Tech. U bent speciaal.” Wagner genereert indirect veel werkgelegenheid bij Bronkhorst High-Tech door intensief met het bedrijf samen te werken. De plezierige samenwerking leidde al heel snel tot een hechte vriendschap, weet ook Teus Bruggeman, die samen met Wybren Jouwsma Bronkhorst High-Tech B.V. oprichtte. ,,Na dertig jaar zie ik nog steeds een jonge man voor me staan”, zei Bruggeman over Wagner. Inmiddels had de Duitser namens de Koninklijke Metaalunie als eerste buitenlander een gouden medaille, een insigne en een getuigschrift overhandigd gekregen voor zijn verdiensten voor Bronkhorst High-Tech. Hij zag het als een eer om in het zonnetje te worden gezet en omhelsde de oprichters innig. ,,Er zijn weinig bedrijven die naast een goede samenwerking ook op persoonlijk gebied een hechte band hebben. In ons geval is dat zeker zo en ik ben daar erg gelukkig mee.”

Droom

Bronkhorst High-Tech heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Wagner Mess- und Regeltechnik is gevestigd in Offenbach am Main, dus niet zo ver verwijderd van het hoofdkantoor in Ruurlo. Al sinds de start van Bronkhorst High-Tech, in 1981 in Vorden, doen de partijen zaken met elkaar. Dit heeft zeker meegeholpen aan het succes van Bronkhorst High-Tech, evenals de familiaire sfeer binnen het bedrijf. ,,Jullie lieten een droom uitkomen waar wij allen deel van mogen uitmaken”, zei algemeen directeur Ben Brussen tegen Jouwsma en Bruggeman. ,,De sleutel naar het succes was dat twee families dertig jaar lang de kunst hebben verstaan met elkaar samen te werken. Daardoor is Bronkhorst High-Tech uitgegroeid tot een kleine Nederlandse multinational en een wereldwijde speler op de markt van massadoorstroommeters en -regelaars.”

Call Now Button