Winter in Nederland, een ijsbreker van Rijkswaterstaat breekt het ijs in het Twentekanaal ter hoogte van Lochem. De vrachtschepen blijven aan de kade liggen vanwege de stremming van de sluis bij Eefde.
©2012 Patrick van Gemert

Breek het ijs

Een ijsbreker in het Twentekanaal? Terwijl er al bijna vijf weken geen schepen varen vanwege de problemen met de sluisdeur bij Eefde? Toen Patrick van Gemert onderweg was van de ene opdracht naar de andere, zag hij de ijsbreker op het Twentekanaal. Natuurlijk maakte hij een foto, die vandaag ook in de Stentor staat met een uitgebreid artikel. En inderdaad, Rijkswaterstaat maakt het kanaal ijsvrij, zodat maandag de schepen eindelijk het Twentekanaal kunnen verlaten. Dan is er namelijk een oplossing voor de problemen met de sluis. Een vijftig meter hoge kraan gaat de deur ophijsen zodat maandag 6 februari weer schepen geschut kunnen worden.

Call Now Button