Opening Revisited In het Henriette Polak Museum in Zutphen
©2012 Patrick van Gemert

Revisited geopend

In Museum Henriette Polak in Zutphen is de tentoonstelling Revisited geopend. In deze tentoonstelling gaat het museum terug naar Gelderse kunstenaars: Adriaan van Esveld, Ad Gerritsen, Marten Hendriks, Hans van der Linde, Edith Meijering, Anne Semler, Elli Slegten, Albert Van Der Weide.

Revisited toont een selectie kunstwerken van Gelderse kunstenaars die in de jaren ’80 en ’90 zijn aangekocht met steun van de provincie Gelderland. De definitie ‘Gelderse kunstenaar’ verwijst naar de woon- en werkplaats van deze kunstenaars, toen en nu. Hun kunst laat zich echter niet vangen door provinciegrenzen. Het wereldbeeld en de werelden die zij oproepen in hun werk zijn onbegrensd. In Revisited wordt de eigen collectie getoond samen met recent werk van de kunstenaars. Zo is te zien hoe hun beeldtaal en onderwerpen zijn veranderd, of continuïteit vertonen.

De opening van deze expositie met Gelderse kunstenaars werd gefotografeerd door de Gelderse fotograaf Patrick van Gemert.

De expositie is tot 3 juni te zien.

Call Now Button