Dodenherdenking 2012. Een reclamevliegtuigje vliegt met de tekst Vorden is fout langs de Vordense kerktoren. De Joodse organisatie Tradition is Our Future (TOF) organiseerde de luchtactie en protesteerde daarmee tegen de dodenherdenking vanavond in Vorden waarbij ook gesneuvelde Duitse soldaten worden betrokken.
©2012 Patrick van Gemert

Foute foto

VORDEN – Een vliegtuigje met reclamesleep met daarop de boodschap ‘Vorden is fout’ vloog vrijdag aan het einde van de middag boven Vorden. De Joodse organisatie Tradition is Our Future (TOF) organiseerde de luchtactie en protesteert daarmee tegen de dodenherdenking in Vorden waarbij de organisatoren ook gesneuvelde Duitse soldaten wilden betrekken.

Via sociale media reageerde veel mensen verbolgen op de actie. Menigeen is van mening dat TOF alle Vordenaren over één kam scheert.

Fotografie: Patrick van Gemert

Call Now Button