Wethouder van milieu van de gemeente Deventer, Jos Pierey, heeft op Koninginnedag het startsein gegeven voor de regionale campagne van de inzameling van E-goed.
©2012 Patrick van Gemert

Start regionale campagne inzameling E-goed

Wethouder van milieu van de gemeente Deventer, Jos Pierey, heeft op Koninginnedag het startsein gegeven voor de regionale campagne van de inzameling van E-goed. Hij deed dat door zijn kapotte boormachine in te leveren bij een ludiek inleverpunt op de Brink in Deventer. Pierey: “Gebruikte elektrische apparaten gooi je niet weg, maar lever je in. Zo worden er weer grondstoffen van gemaakt.”

De campagne is een initiatief van Circulus en Berkel Milieu. De afvalbeheerbedrijven roepen alle inwoners van de regio op om de elektrische apparaten waar zij vanaf willen, voortaan in te leveren bij de Kringloop of anders de milieustraat. Deze campagne is gericht op inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen. Jaarlijks wordt in deze regio gemiddeld 1,5 kg E-goed per persoon ingeleverd. Doel van Circulus en Berkel Milieu en de samenwerkende gemeenten is om dit substantieel te verhogen. De komende tijd wordt daarom regelmatig aandacht gevraagd voor het apart inleveren van gebruikte elektrische apparaten, onder meer met een speciale E-goed inleverdag op zaterdag 12 mei.

Fotografie: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button