E-goed. Wethouder Thijs De La Court met de led lamp.
©2012 Patrick van Gemert

E-goed actie van start

Met een speciale inleverdag is in acht gemeenten de nieuwe campagne voor de gescheiden inzameling van E-goed van start gegaan. Inwoners die hun gebruikte elektrische apparaten of energiezuinige verlichting inleveren bij de deelnemende kringloopbedrijven, milieustraten of winkels, ontvangen tot eind december 2012 een waardecheque voor de 2e LED-lamp gratis. Op de eerste actiedag werden duizenden koffiezetapparaten, stofzuigers, tv’s, printers, spaarlampen en ander E-goed ingeleverd. Henk Knip, directeur van Circulus en Berkel Milieu: “Dit is een nieuwe impuls aan de dit voorjaar gestarte E-goed campagne. We zien dat steeds meer mensen zich ervan bewust zijn dat gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen apart ingeleverd moeten worden. Dat is winst voor het milieu. De actie met de 2e LED-lamp gratis maakt het wegbrengen van E-goed nog eens extra aantrekkelijk.”

Copyright: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button