Opening nieuwe deel N348 tussen Zutphen en Eefde, genodigden met de bus over het nieuwe asfalt.
©2012 Patrick van Gemert

Opening rondweg N348 Eefde

Met een korte toespraak van gedeputeerde Conny Bieze en een kanonschot was de opening van de nieuwe rondweg N348 Zutphen-Eefde een feit. Vrijdagmiddag 14 december om 14.00 uur werd de nieuwe weg feestelijk geopend en kon het autoverkeer na het officiële moment eindelijk gebruiken maken van de nieuwe weg. Belangstellenden mochten met historische bussen als eerste over de nieuwe weg terugrijden naar de feesttent bij Het Hart van Eefde. Om klokslag 15.00 uur konden ook de andere weggebruikers echt over de nieuwe weg rijden.

Uiteindelijk doel is een betere doorstroming van het regionale verkeer en zorgt verder voor een betere bereikbaarheid van industrieterrein de Mars en minder verkeer door de v.d Capellenlaan-Deventerweg Noord en door het centrum van Eefde.

Behalve de aanleg van de rondweg zijn er ook andere maatregelen nodig om deze doelen te bereiken. Zo is er nu een spitsmaatregel op de Kapperallee, komt er extra bewegwijzering op de Mars en wordt de bushalte richting het crematorium verplaatst. “Wij zijn als gemeente heel blij met de nieuwe rondweg. Maar aanpassen aan een nieuwe verkeerssituatie kost vaak ook wat tijd. Ik hoop dat onze weggebruikers zoveel mogelijk gebruik gaan maken van de nieuwe rondweg. Dit is gunstig voor de verkeersveiligheid, geluid en uitstoot op ons gemeentelijke wegennet”, aldus Patricia Withagen.

(Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Call Now Button