Zondag vond in het Museum Henriette Polak de opening plaats van de expositie van Norbert Olthuis.
©2013 Patrick van Gemert

Expositie Norbert Olthuis

Zondag vond in het Museum Henriette Polak de opening plaats van de expositie van Norbert Olthuis.

Norbert Olthuis (1925-2009) was portretschilder, tekenaar en docent. Hij woonde en werkte in een oud schoolgebouw aan de Lauriergracht in Amsterdam. Hij liet enkele tienduizenden tekeningen na, vele portretten en ontelbare voorwerpen. Het werk van Olthuis bleef deels verborgen voor het grote publiek en toonde zijn werk bij voorkeur in de beschermde omgeving van zijn atelier.

Na zijn dood in 2009 is zijn atelier ontmanteld en ontruimd en werd de inhoud verspreid en verdeeld over musea en talrijke vrienden. Museum Henriette Polak toont nu een overzicht van het werk van Olthuis met schilderijen, tekeningen, foto’s van zijn atelier en persoonlijke voorwerpen.

De expositie is te bezichtigen tot 9 februari 2014.

Copyright Patrick van Gemert | Zutphens Persbureau.

Call Now Button