In Zutphen is het nieuwe Recycleplein geopend. Inwoners van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem en Zutphen kunnen hier op vertoon van hun afvalpas klein en grof huishoudelijk afval gescheiden inleveren. Het nieuwe Recycleplein vervangt het Afval Breng Punt aan de Letlandsestraat en is gevestigd op industrieterrein De Revelhorst, aan de Boggelderenk 3.
©2014 Patrick van Gemert

Berkelmilieu opent nieuw Recycleplein

In Zutphen is het nieuwe Recycleplein geopend. Inwoners van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem en Zutphen kunnen hier op vertoon van hun afvalpas klein en grof huishoudelijk afval gescheiden inleveren. Het nieuwe Recycleplein vervangt het Afval Breng Punt aan de Letlandsestraat en is gevestigd op industrieterrein De Revelhorst, aan de Boggelderenk 3.

Het nieuwe Recycleplein van Berkel Milieu is centraal gelegen en biedt meer mogelijkheden afval gescheiden aan te bieden. Alle ingeleverde stromen worden zoveel mogelijk gerecycled: de spullen worden hergebruikt of er worden nieuwe grondstoffen van gemaakt. Henk Knip, directeur van Berkel Milieu: “Afval is geen afval meer, maar grondstof. Door afval te scheiden en her te gebruiken, besparen we CO2-uitstoot en kosten en zorgen we voor behoud van grondstoffen.” Ook het kantoor en het wagenpark van Berkel Milieu zijn op het nieuwe Recycleplein gevestigd.

Gratis wegbrengen

Bezoekers komen op het nieuwe Recycleplein eerst op het gratis deel. Hier is een inleverpunt van kringloopbedrijf 2Switch gevestigd waar gebruikte spullen aangeboden kunnen worden, zoals meubels en serviesgoed. De medewerkers van 2Switch kijken of de spullen nog herbruikbaar en verkoopbaar zijn en aangenomen worden. Ook elektrische apparaten kunnen worden ingeleverd bij het inleverpunt van 2Switch. Verder staan op het gratis deel onder andere containers voor papier en karton, blik en metalen, frituurolie en -vet, kunststof, textiel, zuivel- en sappakken en piepschuim.

Betaald deel

Wie na het bezoek aan het gratis deel nog spullen over heeft, kan doorrijden naar het betaalde deel. Hier staan onder andere containers voor grof huishoudelijk afval, hout en puin. De containers staan in een verlaagd gedeelte, waardoor de spullen eenvoudig ingeworpen kunnen worden. De auto’s worden twee keer gewogen, bij het oprijden van het betaald deel en bij het verlaten. Het aantal gebrachte kilo’s bepaalt het bedrag dat de bezoeker betaalt.

Route

Het nieuwe Recycleplein ligt op industrieterrein De Revelhorst in Zutphen. Op de Revelhorst volgt de bezoeker de borden naar het Recycleplein. Het adres van de nieuwe locatie, Boggelderenk 3, is in veel navigatiesystemen nog niet bekend. Wie in de navigatie als bestemming ‘Loohorst 8’ intoetst en de nieuwe weg volgt die is aangelegd tegenover dit pand, komt ook bij het nieuwe Recycleplein.

Andere brengpunten

Het oude Afval Breng Punt dat gevestigd was aan de Letlandsestraat op industrieterrein De Mars in Zutphen is gesloten. In de gemeente Bronckhorst zijn ook de groendepots in Vorden en Steenderen dichtgegaan. Verder zijn er geen wijzigingen in de brengpunten. Het Afval Breng Punt in Lochem en de depots in Brummen en Eerbeek blijven gewoon toegankelijk.

Recycleplein
Boggelderenk 3
7207 BW Zutphen
Tel. (0575) 545 646

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.00 – 16.00 uur
zaterdag 9.00 – 13.00 uur

Toegang op vertoon van afvalpas.
Betalen kan alleen met PIN.

Fotografie Patrick van Gemert

Call Now Button