Automiddag de Beele part 4! De Beele in Voorst is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen. Voor deze jongeren werd zaterdag 12 juli een automiddag georganiseerd.
©2014 Patrick van Gemert

Automiddag op De Beele

Zaterdagmiddag kregen jongeren die bij De Beele van Pluryn in Voorst verblijven de kans om zich te vergapen aan de mooiste bolides. Vanaf 14:00 reden ruim veertig voertuigen onder politie begeleiding het terrein van De Beele op.

Bij Pluryn locatie De Beele wonen kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen. Zij kregen tijdens de Automiddag eerst een half uur de tijd om al het moois van dichtbij te bekijken om dan een auto te kiezen waarin ze wilden meerijden. De rit ging naar sportcentrum De Scheg in Deventer waar de auto’s werden geparkeerd en de jongeren opnieuw de kans kregen om nog eens goed rond te kijken om daarna weer een andere auto uit te kiezen voor de terugrit.

Het was de vierde keer dat de Automiddag voor jongeren van De Beele werd georganiseerd. Aan de eerste editie namen dertien auto’s deel. Dat aantal is inmiddels gegroeid ruim veertig. De jongeren kijken weken van te voren naar de Automiddag uit. Dergelijke auto’s zien ze doorgaans alleen op televisie. Er één in het echt zien en er dan ook nog in mogen meerijden is voor hen een geweldige belevenis.

Call Now Button