Good Cause Rally. ©Patrick van Gemert
©2014 Patrick van Gemert

Good Cause Rally 2014

Snelle auto’s, vliegtuigen, spectaculaire demonstraties en heel veel blije gezichten. Dat was zondag 6 juli het beeld op vliegveld Twente. De Good Cause Rally is een jaarlijks evenement om ernstig zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag te bezorgen en werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

De dag begon met een flyby door een Hawker Hunter die speciaal voor het evenement vanaf vliegbasis Leeuwarden was opgestegen. Na de opening door wethouder Jeroen Hatenboer van de gemeente Enschede mochten de kinderen mee als bijrijder in een snelle bolide om een rit te maken over het vliegveld. Op het platform kon iedereen ook voelen hoe het is om in en echte F16 te zitten en zelf een vlucht maken in de F16 flightsimulator.

Rond de middag was er voor iedereen een heerlijke lunch en daarna kon iedereen genieten van spectaculaire demonstraties, van onder meer Indian Pete met zijn straalmotortruck, de monstertruck en de chrashtender van de vliegbasis Volkel die samen met drifters Robin en Danny een spetterende show gaven. In de middag konden de kinderen een rondvlucht maken vanaf het vliegveld met de vliegtuigen van Vliegclub Twente.

Fotograaf Patrick van Gemert was de hele dag aanwezig en bracht het evenement weer in beeld. De foto’s zijn hier te bekijken.

Call Now Button